Intretinere

Cum se intretine si se curata o canapea din piele?

Distribuie mai departe

Chiar daca pielea este un material nobil si foarte rezistent, aceasta poate sa sufere din cauza folosirii intesive deci a uzurii, distrugandu-se putin cate putin, mai ales daca nu este intretinuta asa cum trebuie.

O canapea din piele este o alegere solida, cu siguranta, dar in mod paradoxal este si foarte fragila. Toata lumea se aseza si se relaxeaza pe ea, unii mai si dorm pe ea deci nu este de mirare ca se uzeaza putin cate putin.

Cum poti reda stralucirea canapelei tale de piele? Daca nu vrei ca o canapea din piele sa devina terna, chiar si dupa mai multi ani, in acest caz, ar trebui ca o data pe luna sa o cureti cu miscari circulare sa o cureti cu un burete imbibat cua pa si sapun de Marseille. Nu trebuie sa clatesti, ci sa o usuci tamponand usor cu un prosop mai moale. In locul unui sapun de Marseille poti folosi un sapun care contine glicerina. Glicerina este cea mai buna pentru a proteja pielea.

Vanatoarea de pete. Chiar si pe canapeaua de piele, unele pete pot sa fie usor de inlaturat. Imbiba mai intai o discheta de bumbac cu lapte demachiant si cu cateva picaturi de otet sau un strop de amoniac. Freaca apoi petele cu miscari circulare.

Incearaca sa repari micile imperfectiuni aparute pe canapeaua din piele. Foarte delicate, treci peste o zgarietura din canapea cu o piatra ponce. Maseaza apoi cu putina vazelina. Lasa sa se usuce si da ami apoi canapeaua cu ceara.

Hidratarea inseamna intretinerea potrivita pentru canapeaua ta din piele. Ca orice « piele », pielea de la canapea trebuie hidratata. Ai nevoie de lapte hidratant sau de un produs pentru bebelusi.

Ai grija sa nu expui canapeaua intr-un loc unde razele soarelui bat direct pe ea. O pot usca. Sursele de caldura nu se recomanda nici ele langa piele.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *