Intretinerea unei plite vitroceramice – sfaturi
2 mins read

Intretinerea unei plite vitroceramice – sfaturi

Plita vitroceramica este un material robust. Cu toate acestea, sticla care o compune este mai sensibila si mai fragila la zgarieturi. Necesita o intretinere mai speciala zi de zi. Iata cateva sfaturi pentru a prelungi durata de viata a plitei vitroceramice.

Curatarea zilnica a plitei vitroceramice

Intretinerea unei plite vitroceramice nu este deloc complicata. Pentru a profita de plita vitroceramica cat mai mult timp cu putinta este de ajuns sa o intretii in mod regulat. In ce ritm insa? Unii specialisti recomanda curatarea sa dupa fiecare utilizare in parte, adica dimineata, dupa-amiaza si seara. Insa, o curatare zilnica este suficienta pentru a-ti pastra plita vitroceramica in stare perfecta. Evident, daca se varsa un lichid sau mancare dintr-o oala din greseala, se recomanda curatarea in maxim 10 minute. Pentru curtarea plitei vitroceramice se recomanda utilizarea unui burete neabraziv, moale, umed si detergent de vase clasic. Cel mai important este ca dupa curatare sa usuci plita vitroceramica cu ajutorul unei lavete moi, din microfibra. Nu folosi produse abrazive, bureti care zgarie sau orice alt produs ar putea zgaria plita.

Cum poti curata petele mai incapatanate de pe plita vitroceramica?

Pentru petele de grasime un burete umed nu este de ajuns. Se recomanda indepartarea surplusului de grasime cu ajutorul unei hartii absorbante clasice dupa care sa folosesti metoda obisnuita de curatare. Poti folosi in egala masura un produs special pentru curatarea plitei vitroceramice pentru a indeparta orice reziduu de grasime.
In ciuda intretinerii zilnice a plitei ceramice, un reziduu de culoare neagra persista? In acest caz se recomanda folosirea unui burete special pentru plita vitroceramica. Fara asperitate, nu va zgaria plita. Poti dilua doua lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un bol in care ai pus otet alb. Aceasta solutie obtinuta va elimina fara probleme chiar si cele mai incapatanate pete. Limpezeste apoi cu putin apa rece si sterge cu o laveta moale.

Sursa: https://www.m-habitat.fr/plan-de-cuisson/plaque-vitroceramique/entretien-d-une-plaque-de-cuisson-vitroceramique-704_A

Lasă un răspuns