Pentru casa

Cand sa achizitionam aparate de aer conditionat

Distribuie mai departe

Aparatul de aer conditionat a devenit efectiv necesara in momentul in care temperatura de afara a trecut de 25 de grade Celsius. Fie ca este vorba despre folosirea lui acasa sau la serviciu, exista cateva reguli de care ar trebui sa tinem seama atunci cand il utilizam, stiindu-se ca exista si cateva efecte negative asociate lui.Daca doriti sa achitionati cel mai ieftin aer conditionat o sugestie este consultarea cataloagelor magazinelor online, unde veti gasi preturi mult mai bune decat in magazinele de electrocasnice.

De exemplu, daca alegem sa achizitionam un aparat de aer conditionat non-inverter, acesta este recomandat atunci cand dorim sa racim un spatiu sau incalzirea sa doar in perioada de trecere toamna-iarna si iarna-primavara. De asemenea, se presupune ca in acest caz vom folosi aparatul numai 2-3 ore pe zi si cu precadere in regim casnic, adica in casa, nu in spatii mai ample cum ar fi biroul.

Un aparat de aer conditionat tip inverter este recomandat atunci cand in spatiul respectiv nu mai exista alta sursa de caldura, de exemplu in incaperile unde se raceste aparatura. Aici folosirea aparatului de aer conditionat este recomandata mai mult de 6 ore pe zi. Un astfel de aparat de aer conditionat consuma mult mai putin.

Un alt sfat este sa nu subdimensionati puterea aparatului de aer conditionat, intrucat ulterior s-ar putea sa il suprasolicitati si astfel sa ii reduceti perioada de functionare. De exemplu daca alegeti un aprat de aer conditionat cu o capacitate de 12000 de btu sau mai mic, trebuie sa evaluati bine suprafata camerei si daca in camera mai exista surse de caldura. Daca da, s-ar putea sa aveti nevoie de un aparat de aer copnditionat cu o putere mai mare.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *