2 mins read

Cum sa alegi aparatul de aer conditionat

Pentru ca e luna mai, dar deja parca vara s-a instalat comod, caldura acasa si la birou a inceput deja sa ne dea batai de cap. Evident, cum nu toata lumea are posibilitatea sa eveadeze undeva la mare, singura solutie viabila este sa achizitionam un aparat de aer conditionat, daca nu am facut-o deja.

Insa nu toata lumea stie la ce sa se uite atunci cand vne vorba despre aparatele de aer conditionat, mai exact la ce parametri trebuie sa fim atenti si care trebuie sa fie valoarea acestor parametri. Daca mergem in magazine vom fi tentati (ne vor ajuta si agentii de vanzari sa fim intr-adevar „atenti”) la pret si astfel vom neglija aspecte mai importante care tin de performantele aparatului in sine. De multe ori mai multi bani inseamna si o calitate mai buna. Evident noi trebuie sa cautam un raport calitate pret care sa ne convina si trtebuie sa avem in minte faptul ca intodeauna este deosebit de important sa ne gandim ca atunci cand facem o achizitie nu cheltuim, ci facem o investitie in viitor.

Astfel, cativa dintre parametrii cei mai importanti pe care trebuie sa ii aveti in vedere atunci cand cumparati un aparat de aer conditionat sunt:

  • zgomotul de functionare – daca aparatul isi face treaba itnr-adevar bine insa huruie ca motorul unui vapor, atunci cu siguranta avem o problema. In timp un astfel de zgomot de fundal devine intr-adevar deranjant si chiar imposibil de suportat (De exemplu, intr-un birou, unde este nevoie de concentrare un aparat de aer conditiont zgomotos este oo pacoste!).
  • consumul de curent
  • fiabilitatea motorului

Daca doriti preturi mici aer conditionat, atunci trebuie sa aveti in vedere si criteriile de mai sus.

Lasă un răspuns