Pentru copii

Cel mai mare producator de jucarii din lume a esuat in eforturile lui de a folosi plastic pe baza de plante

Distribuie mai departe

Lego a incercat sa produca piese din grau, dar au fost prea moi. Cuburile lor bazate pe grau nu au absorbit in mod egal culorile si nu au avut destula stralucire. Cuburile facute din alte materiale au fost prea grele de despartit, s-au rupt sau au pierdut structura si au esuat.

‘’Este un pic ca si ajungerea unui om pe Luna.’’ spunea Tim Guy Brooks, responsabilul cu mediul de la Lego, la intrebarea cum este sa produca cuburi de plastic pe baza de plante.
‘’Cand Kennedy a spus ca vrea sa duca un om pe Luna multe dintre tehnologiile si cerintele necesare nu au existat. Trebuie sa iesim si sa construim asta.’’

Compania daneza, Lego este cel mai nare producator de jucarii din lume, vand 50 millioane de cuburi oe an.
In anul 2012 au promis ca vor gasi si vor incepe sa utilizeze o alternativa durabila pentru materialele lor din 2030. Realizand dificultatea provocarii, mai tarziu au investit 216 milioane de dolari, pentru a angaja oameni de stiinta si pentru a plati cercetarile si dezvoltarile.

Lego a testat pana acum mai mult de 200 de combinatii de materiale, dar numai 2% din produsele lor sunt facute din plastic pe baza de plante. Anul trecut Lego a inceput sa vanda copaci, tufisuri si frunze din plastic de ctestie de zahar crescuta in Brazilia. Aceste piese sunt similare cu piesele anterioare mai moi de Lego, ca si aripile dragonilor, undite si plante.

Lego are criterii. Cuburile lor trebuie sa stea perfect impreuna, dar sa fie usor de despartit, sa isi mentina culorile si formele la diferite temperaturi si sa fie destul de puternice ca sa nu se rupa daca sunt aruncate pe jos. Trebuie sa tina mai multe decenii si nu pot contine chimicale care pot dauna sanatatii copiilor.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *