patut bebe butterfly
Pentru copii

Patutul bebe – siguranta si confort

Distribuie mai departe

Bebe petrece  mai mult timp in patut , decat oriunde altundeva, astfel  nu e de mirare de ce ne uitam la confort si siguranta atunci cand vrei sa achizitionezi un patut bebe. Si din moment ce majoritatea copiilor dorm intr-un patut de copil pana cand este timpul sa se mute intr-un pat adevarat – de obicei intre varstele de 2 si 3 – vei dori cel mai bun patut pentru copilul tau.

patut bebe butterflyMulte mame isi doresc sa aiba patutul de copii instalat cu cateva saptamani sau chiar luni inainte de a naste. E bine sa ai totul pregatit pentru momentul cand ajungi acasa impreuna cu bebe insa daca nu ai putut sa achizitionezi patutul nu iti fa griji. Bebelusii pot sta bine intr-un bassinet pentru primele zile sau saptamanii.

Cand vrei sa instalezi patutul, asigura-te ca ai ales un loc departe de ferestre, jaluzele si draperii . Bebelusii se pot strangula cu corzile de la jaluzele iar copii mai mari ar putea de acestea si se pot accidenta destul de grav. Pentru o siguranta mai buna nu tineti cablurile la indemana copilului. Folositi o clema de rufe sau leaga cablul de la sine ori poti sa tai in jumatate bucla si sa faci doua cabluri separate. Daca optati pentru un interfon bebe sa va asigurati ca acesta nu este asezat in zona in care copilul ar putea sa ajunga la cablu. O alta varianta este sa folositi un monitor wireless.

Standarde de siguranta: Cand cumperi un patut uita-te la Certificatele de fabricare si certificare. Acestea lucru asigură faptul ca produsul a fost testat pentru calitate si siguranta. Sunt patuturi care au primit premii de certificare pentru siguranta, design si confort. Patutul ales trebuie sa aiba tablii, care sunt destul de aproape pentru a preveni alunecarea bebelusului sau sa ramana blocat. Distanța dintre sipcile patului de copil trebuie sa nu fie mai mari de 10-15 cm.

Stabilitate: Misca patutul dupa ce l-ai instalat si asigura-te ca acesta este instalat corespunzator. Daca incetineste sau face zgomot, este posibil sa fie instalat în mod necorespunzator. Dar trepidanta sau zanganititul persista si dupa ce ai verificat modul de instalare, pote fi un semn ca ar trebui sa schimbi patutul pentru unul mai solid. Daca ai achizitionat un patut copii cu parti laterale rabatabile: Regula este simpla: nu le folositi. Balustra mobila era comuna in patuturi de acum zeci de ani, insa aceasta poate reprezenta un pericol grav pentru copii. Un copil poate fi prins si sugrumat sau sufocat in spatiul dintre latura patutului si salteaua pentru patut.

Distribuie mai departe

One comment

  1. Eu zic ca pentru bebelus tau trebe sa discuti cu specialisti in acest domeniu si sa cumperi tot ce ai nevoie pentru el de la magazine specializate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *