Divertisment

Barbie, cele mai frumoase papusi pentru fete

Distribuie mai departe

Barbara Millicent Roberts provine din orasul Willows din Wisconsin. S-a nascut pe 9 martie 1959, iar parintii ei se numesc George si Margaret Roberts. A urmat cursurile scolii din orasul natal, apoi s-a inscris la liceul Manhattan International High School din New York. L-a cunoscut pe Ken, cu care are o relatie de cuplu foarte frumoasa. Ati ghicit despre cine este vorba ? Despre faimoasa papusa Barbie, care a fost vanduta pana astazi in peste un miliard de exemplare in intreaga lume. Aceasta este o parte din povestea pe care fabrica de jucarii Mattel a creat-o despre ea.

Cum au aparut Barbie, cele mai apreciate papusi pentru fete

Ruth Handler este cea care a avut ideea de a crea papusa Barbie. Ea a fost unul dintre directorii companiei de jucarii Mattel din America. De asemenea, Ruth Handler a avut doi copii : o fetita pe nume Barbara si un baietel pe nume Kenneth. Barbara a fost cea care a inspirat-o pe Ruth ca creeze faimoasa papusa ; urmarind-o pe fiica ei cum se joaca, Ruth a observat ca micuta obisnuia sa dea roluri mature papusilor sale. In perioada respectiva, producatorii de papusi pentru fete realizau doar modele de copii sau bebelusi.

In anul 1956, Ruth Handler face o calatorie in Germania, unde gaseste o papusa denumita Bild Lilli ; ea este foarte impresionata de aceasta papusa, pentru ca intruchipa intr-un corp matur toate caracteristicile cautate de Ruth. Se intoarce in America cu papusa Bild Lilli, al carei design il imbunatateste impreuna cu inginerul Jack Ryan. Creeaza astfel o noua papusa, pe care o numeste la fel ca pe fetita ei, Barbie.
Cele mai renumite papusi pentru fete – Barbie, o marca foarte disputata

Compania de jucarii Mattel a intentat de-a lungul timpul mai multe procese pentru a-si apara drepturile de proprietate asupra marcii si papusii Barbie. Unul dintre aceste procese a avut loc in anul 1977 si a fost intentat casei de discuri MCA Records. Aceasta casa de discuri lansase melodia « Barbie girl » a formatiei danezo-norvegiene Aqua. Procesul s-a incheiat 5 ani mai tarziu, in 2002, cand judecatorul a hotarat ca melodia se afla sub protectia unui gen foarte uzitat si astazi, parodia. Astfel, Mattel a pierdut procesul.

Barbie sunt, cu siguranta, cele mai vandute papusi pentru fete din intreaga lume. Se estimeaza ca doua papusi Barbie sunt vandute in fiecare secunda pe glob. Prima papusa Barbie a costat 3$ ; astazi, papusile Barbie fac parte din categoria produselor de colectie, iar pretul papusii Barbie originale, cu accesoriile si hainutele ei, se poate ridica pana la 10.000 $.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *