Divertisment

Cine este personajul Iron Man?

Distribuie mai departe

Iron Man este un caracter fictional, un super erou ce apare in benzi desenate publicate de Marvel Comict. Caracterul a fost creat de scriitorul si editorul Stan Larry si desenat de artistii Don Heck si Jack Kirby. Si-a facut prima aparitie in luna Martie a anului 1963. Ei bine, dupa atat de multi ani, 45 mai exact, tot o extensie a trustului Marvel, Marvel Cinematic Universe a preluat caracterul pentru a-l folosi intr-un film de succes. In film, personajul principal, Tony Stark, este interpretat de catre carismaticul Robert Downey Jr.

Cunoscut mai ales pentru stilul amuzant si ciudat in care isi interpreteaza rolurile, Robert Downey Jr. Este persoana care a transformat si filmul Iron Man intr-o productie cu un real succes. Poveste lui Iron Man este bineinteles un SF. Tony Stark, un geniu in ale ingineriei, se lupta cu o bucata de span care risca sa-i ajunga la inima si sa-l omoare. In acest sens isi creaza un dispozitiv cu camp magnetic pe care si-l planteaza in piept, pentru a tine departe de inima spanul.

Ulterior, in incercarea de a opri organizatii criminale din crearea armelor de distrugere in masa, Tony Stark creaza un costum care il transforma intr-un robot invincibil. Depaseste astfel conditia de oameni ale lui Batman sau Spideran de exeplu si devine un super-erou al tehnologiei, al secolului XXI.

Cu acest costum care este o arma letala pe urmele cui nu trebuie, Tony Stark trece printr-o multime de peripetii atat in benzile desenate cat si in film. Pe baza filmului si a benzilor desenate, s-au creat astazi si o multime de jocuri roboti gratis, jocuri in care Iron Man este personajul principal si este nevoit sa invinga fortele raului. Cu o serie intreaga de productii, Iron Man este un foarte cunoscut personaj din lumea filmului SF, din mbenzile desenate si bineinteles din sutele de jocuri create pe baza lui.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *