Divertisment

Cum alegi carucioare pentru copiii nascuti iarna?

Distribuie mai departe

Problema cu alegerea unui model potrivit de carucioare pentru bebe porneste intocmai din durata de folosire, in mod ideal un carucior va fi folosit pentru doi sau chiar trei ani fara a fi schimbat. Pe de alta parte, daca bugetul o permite, parintii pot ajunge sa cumpere chiar si doua sau trei carucioare diferite, pentru diferite stadii de dezvoltare sau diverse anotimpuri. Pentru copiii nascuti iarna este extrem de important ca modelul de carucior ales pentru primele luni de viata sa fie unul care ii protejeaza in mod corespunzator.

Ce se intelege prin carucior de iarna?

Ideea de carucior de iarna este una relativ nou intrata pe piata din Romania si in general aceste modele de carucioare nu sunt listate intr-un magazin online pentru copii exact cu acest titlu. Carucioarele de iarna sunt carucioare clasice cu mici diferente despre care parintii trebuie sa fie informati ca sa le poata recunoaste cu usurinta.

In general carucioarele de iarna recomandate pentru nou nascuti sunt acele modele de carucioare bebe tip landou sau modelele 2 in 1 si 3 in 1 care sunt potrivite pentru toate varstele. Ideea este ca piciorusele micutilor sa fie protejate de o aparatoare pentru picioare din material impermeabil (detasabila la modelele 2 in 1 si 3 in 1 sau sub forma de acoperitoare cu fermoar pentru landouri) si capul sa fie protejat de asemenea tot cu material impermeabil.

O alta trasatura specifica carucioarelor recomandate pentru timp de iarna sunt rotile mai mari, cu mai multe striatii si aderenta mai buna atunci cand suprafetele devin alunecoase datorita zapezii sau a inghetului.

Cum alegem un carucior de iarna

Un magazin online pentru copii este in general un punct excelent de a porni in cautarea unor carucioare potrivite pentru timpul rece. Spre deosebire de magazinele fizice, limitate de spatiu, magazinele online au mai multe modele de carucioare disponibile indiferent de perioada, astfel parintii pot opta pentru un carucior potrivit pentru vreme rece cu cateva luni inainte de venirea bebelusilor nascuti iarna.

Un alt avantaj al magazinelor online pentru alegerea modelului potrivit de carucioare bebe pentru iarna este faptul ca aceste carucioare nu intra intr-o categorie aparte, ci sunt alese in functie de anumite componente si detalii din fabricatie, asa incat avantajul informatiilor complete in legatura cu fiecare model sunt disponibile pe site-urile online.

Un carucior potrivit pentru nou nascuti iarna trebuie:

1. Sa aiba landou – Indiferent daca se opteaza direct pentru un carucior pentru nou nascuti sau pentru un model 2 in 1 sau 3 in 1 care sa contina si landou, este foarte important ca nou nascutii sa poata fi asezati pe o suprafata plana, in pozitia culcat. Carucioarele 2 in 1 si 3 in 1 au de obicei mai multe pozitii ale spatarului pentru o tranzitie treptata catre pozitia sezut, pe cand carucioarele tip landou trebuie schimbate atunci cand micutii ajung la varsta de 4 luni, insa protejeaza mai bine pe timp de iarna datorita faptului ca au pereti si pe partile laterale.

2. Sa aiba protectie pentru picioare – Protectia pentru picioare mentionata si in introducere este extrem de importanta in mod special in lunile reci. Daca modelul de carucior preferat nu vine cu acest accesoriu, exista in general si optiunea de a cumpara un astfel de accesoriu separat. Nu se recomanda insa inlocuirea cu o paturica pentru ca cei mici se pot dezveli.

3. Aderenta rotilor – Dupa accesorii, urmatorul detaliu la care parintii trebuie sa fie atenti sunt rotile. Carucioarele cu roti mai mari nu sunt excelente doar pentru o mai buna aderenta pe timp de iarna, ci pot fi folosite si la plimbari pe teren accidentat (atentie, nu este recomandata transportarea micutilor pe teren accidentat pana la varsta de cel putin 4 luni cand muschii gatului sunt bine dezvoltati). Ca si in cazul accesoriilor precum aparatorile de picioare, la unele carucioare se pot achizitiona mai multe seturi de roti, pentru diverse tipuri de teren sau pentru diverse anotimpuri.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *