Paradise: un thriller distopic convingator (Netflix)
2 mins read

Paradise: un thriller distopic convingator (Netflix)

Imaginati-va o lume in care este posibil sa schimbati ani de viata pe bani, datorita unei tehnologii revolutionare. Pe de o parte, exista donatori care sunt de acord sa renunte la un anumit numar de ani din viata lor. Iar pe de alta parte, destinatari compatibili care vor primi acelasi numar de ani. Asta este ceea ce ofera AEON, o companie de biotehnologie pentru care lucreaza Max. O viata de zi cu zi ideala alaturi de sotia sa, Elena, se transforma intr-un cosmar atunci cand apartamentul lor de lux este distrus de un incendiu. Pentru a rambursa imprumutul bancar, Elena este nevoita sa renunte la 40 de ani din viata ei. Gata sa faca orice pentru a-i reda sotiei sale tineretea, Max porneste in cautarea unui donator, dar este urmarit de temuta firma care l-a angajat.

Acesta este punctul de plecare pentru acest thriller regizat de Boris Kunz. Este o distopie care ridica imediat mizele acestei tehnologii revolutionare: o cursa pentru bani, inegalitati sociale de care beneficiaza unii si posibilitatea de a-si recapata tineretea in detrimentul unei alte vieti. Dupa o introducere destul de standard in care sunt prezentate mizele si personajele, „Paradisul” se transforma intr-un thriller care aproape iti tai respiratia atunci cand Max decide sa-si „intinereasca” sotia.

Frumos fotografiat si cu un ritm alert, filmul se mandreste si cu o distributie convingatoare. Din distributie fac parte Kostja Ullmann („A Very Bad Plan”), Marlene Tanczik („Werk Ohne Autor”), Corinna Kirchhoff, Lisa-Marie Koroll („Takeover”), Iris Berben („Der Nachname”), Alina Levshin si Numan Acar („In the Fade”).

Pe scurt, Paradise bifeaza toate casutele unui bun thriller distopic, cu partea sa de rasturnari de situatie si cu un suspans perfect intretinut pana la final.

Sursa: http://www.cinereflex.com/paradise-un-thriller-dystopique-convaincant-netflix/

Lasă un răspuns