Filme

Recenzie film Ghostland al lui Pascal Laugier

Distribuie mai departe

Pauline si cele doua fiice ale sale, Vera si Beth au aflat ca au mostenit casa matusii lor din Canada. Imediat dupa instalare, in prima noapte, cele trei cad victimele unor intrusi si sunt nevoite sa lupte pentru viata lor. 16 ani mai tarziu, fiicele se reintalnesc in casa insa din nou au loc o serie de evenimente stranii.

Filmul Ghostland este unul deosebit de interesant. Primele minute ale filmului ne scufunda intr-un teren familiar. Laugier ne ofera o poveste cu modulatii, apeland la retetele filmelor horror obisnuite. Vera si Beth se instaleaza impreuna cu mama lor in casa mostenita de la o matusa din Canada. Insa, inca din prima noapte in casa trebuie sa faca fata unor psihopati. Cativa ani mai tarziu, Beth a devenit o autoare celebra si isi publica cea mai recenta carte, Ghostland, isi pune pe hartie amintirile din copilaria tulburata. Locuieste impreuna cu familia sa la Chicago in timp ce Vera este paranoica si din ce in ce mai dezechilibrata din punct de vedere psihic. In cele din urma, cele doua surori se reintalnesc in casa in care locuiesc inca Vera si Pauline insa, o serie de evenimente ciudate incep sa aiba loc din nou. Cum vor gestiona din nou aceasta situatie amenintatoare ?

In timp ce una dintre surori a reusit sa treaca peste acest traumatism, cealalta pare complet nebuna. Mama sa fie de vina pentru aceasta nebunie dat fiind faptul ca fiica a ramas alaturi de ea in casa in care au avut loc ororile? Mylene Farmer este extrem de convingatoare in rolul ei de mama luptatoare pentru fiicele sale.

Pe scurt, Pascal Laugier creeaza o atmosfera nesanatoasa, de parca i-ar facea placere sa isi « distruga » actritele principale. Intriga este destul de previzibila, misterul nu tine din pacate prea mult timp.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *