Divertisment

Horoscop zilnic, stiinta sau divertisment?

Distribuie mai departe

In societatea de astazi, obiceiuri ca verificarea horoscopului pe ziua respectiva in ziarul apucat in graba in drum spre servici au devenit o rutina. O rutina pe care o urmam cu totii undeva pe parcursul zilei, fie din obisnuinta, fie din curiozitate sau poate, in majoritatea cazurilor, din plictiseala.

Idea actuala de horoscop zilnic, este, fara indoiala mai mult un concept la moda decat o stiinta sau macar o arta ce trimite catre spiritualitatea din trecut. Astazi gasim horscopul nu doar pe ultima pagina a ziarului de dimineata, ci si pe ecranele smartphone-urilor sau in aplicatiile de pe Facebook. Misterele astrelor sunt la un simplu click distanta. Oare?

Scepticismul a umbrit idea de horoscop si zodiac dintotdeauna. Este, in definitiv, soarta oricarei stiinte aflate atat de pregnant sub semnul hazardului. In trecutul nu foarte indepartat insa, pasionatii de horoscop isi urmareau pozitiile astrelor favorabile la emisiuni precum cele ale celebrei Urania sau ale lui Neti Sandu. Emisiuni ce prezentau, in amanunt, situatii si conjucturi astrale, emisiuni informative si prezentate intr-un mod convingator, emisiuni care, cu aparitia atator site-uri si medii ce ofera un horoscop in format mai pretenos, ce poate fi citit dintr-o privire, au cazut incet, in anonimat.

Aceasta tendinta ne duce la intrebarea fireasca: ne dorim intr-adevar o stiinta precisa care sa ne analizeze punct cu punct toate aspectele vietii? Vrem sa fim averizati ca Marte, zeul razboiului a intrat in casa sanatatii si în consecinta ne pasc pericole serioase? Sau ne dorim, mai degraba, doua sau trei randuri simple, scrise intr-un stil prietenos, debordand de optimism ce ne anunta ca astazi este ziua in care sansele ne vor surade?

Raspunsul la aceste intrebari se gaseste usor in popularitatea crescanda a aplicatiilor si siteurilor de horoscop zilnic, un exemplu bun fiind site-ul www.horoscop-zilnic.eu. Poate ca intr-o societate in vesnica miscare, intr-un secol al expansiuni tehnologice, ajungem sa cautam simplitatea. Simplitatea ce, uneori, se poate regasi in texte scurte cu imagini colorate, ce masoare banii, sanatatea si viata amoroasa in casute hasurate. Si poate asta este ceea ce, pana la urma, ne atrage sa continuam sa citim un horoscop zilnic, dimineata de dimineata.

Un alt articol interesant despre horoscop pune problema daca acesta este Stiinta sau pseudostiinta

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *