importanta limba straina
Educatie

Importanta invatarii unei limbi straine

Distribuie mai departe

Cursuri la limba engleza pentru incepatori este una dintre cele mai cautate propozitii pe motorul de cautare Google. Acest fapt se datoreaza absentei acestei materii pentru o lunga perioada din scolile romanesti. Sunt persoane, bilingve sau multilingve, care pot comunica fluent in mandarina, franceza, portugheza sau cantoneza (un alt dialect al limbii chineze), insa nu au luat contact cu engleza, prima limba de circulatie in 2017. Tocmai de aceea, a fost necesara o abordare diferita, care sa poata integra atat adultii cat si copii. De altfel, a crearea unui program prin care se pot angrena ambele generatii, intr-un mediu placut, calm si creat special pentru a usura procesul invatarii unei limbi straine a fost un punct important de pe lista atunci cand a fost infiintat Centrul de meditate Capri.

Poate ca intr-adevar, limba engleza nu este la fel de complicata ca o ecuatie de gradul 3 si, mai mult ca sigur, cautarile cursurilor nu sunt atat de mari, precum sunt cele care se refera la meditatii la matematica in Bucuresti in perioada Bacalaureatului. Insa invatarea unei limbi noi este un proces de durata si obositor pentru creierul uman, mai ales daca nu este inca in plina formare.  De ce?

Pentru ca noi formam noi circumvolutiuni si conexiuni in creier pe masura ce acumulam cunostinte, iar invatarea unei limbi straine stimuleaza cel mai mult lobii frontali corticali, mai concret spus, partea creierului care tine de acumularea de informatii, punerea lor in practica si, de asemenea, de imaginatie si creativitate. Practic, invatarea unei limbi straine, cum ar fi engleza, stimuleaza dezvoltarea a tot ceea ce defineste uman si, in aceeasi maniera, succesul uman. Pe masura ce sunt create noi conexiuni in creier se dezvolta atat potentialitatea iq-ului, precum si gandirea analtica si critica, doua caracteristici foarte cautate in meseriile de top din secolul nostrum. Iata de ce parintii prefera, adesea, sa isi impulsioneze copii sa invete de mici cel putin o limba straina – pentru a le usura drumul spre invatare si dezvoltare.

In plus, un avantaj atat pentru copii, cat si pentru adulti in ceea ce priveste invatarea unei limbi straine este faptul ca un creier antrenat in permanenta are mai putine sanse sa produca o boala neurogenerativa la batranete (dementa, alzhaimer etc).

Insa pentru a putea acumula atat de multe informatii, in 8 module in care sunt testate cunostintele: pronuntie, gramatica, fluenta si redactare, este necesar un mediu proprice. De aceea, un program bine gandit, mai ales pentru doua generatii atat de distincte, include atat un program pentru grupe mici sau mari sau pentru lectii individuale, pentru ca totul sa fie orientat si concentrat asupra informatiei redate in lectii interactive.

Asadar, te-ai hotarat sa inveti o limba noua?

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *