Limbi straine

Cum inveti o limba straina rapid si usor?

Distribuie mai departe

Invatarea unei limbi straine reprezinta o ocazie inedita de a descoperi ce au altii de oferit pe plan cultural. In plus, pe plan personal reprezinta o ocazie perfecta de a ne imbogati cunostintele si de a ne intari capacitatile de integrare in sanul unei comunitati straine. Descopera in acest articol cateva metode simple si eficiente de a invata o limba rapid si usor.

« Scufunda-te » in acea limba. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa intri in contact cu o persoana care vorbeste nativ acea limba. Poate fi vorba de un coleg, un prieten sau o persoana pe care ai intalnit-o pe un forum de discutii. In cazul in care nu cunosti o astfel de persoana poti vizita site-uri precum HelloTalk sau Busuu si cu siguranta vei gasi persoane care vor sa schimbe cateva cuvinte cu tine. Impreuna, puteti vorbi in limba ta 30 de minute dupa care, timp de 30 de minute, in limba sa. Astfel ambii veti fi motivati sa invatati o limba straina si invatatul va merge mai usor. Inca din Antichitate se considera cea mai buna modalitate de a cunoaste o limba aceea de a o practica (vorbi).

Studiaza limba in fiecare zi. In general, invatarea unei limbi straine este bazata pe repetitie. Stii si tu zicala, Repetitia este mama invataturii, nu-i asa? Trebuie sa repeti cuvintele pana cand esti in masura sa le retii mai usor.

Priveste, asculta, citeste si scrie in limba aleasa. O alta tactica pentru a invata rapid si usor o limba straina este aceea de a face toate activitatile obisnuite in limba respectiva precum a scrie, a citi, a asculta si de a te uita la televizor in acea limba. Insa, daca alegi un documentar in limba respectiva trebuie sa il urmaresti fara subtitrare.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *