asigurarea locuintei
Asigurari

Asigurarea Locuintei, cu caracter obligatoriu

Distribuie mai departe

asigurarea locuinteiAsigurarea locuintei este si ea una dintre politele cu caracter obligatoriu pe care proprietarii de case vor fi nevoiti sa le incheie, dar de fiecare data va fi cu mult ma indicat pentru cineva daca in loc de acea polita de asigurare de locuinta standard va alege una dintre asigurarile de locuinta facultative, asta pentru ca va fi in masura sa confere un numar cu mult mai mare de riscuri si in acelasi timp mai diversificat, nivelul de protectie fiind superior.

De cele mai multe ori, in afara de asigurarea locuintei, proprietarii vor avea la dispozitie si alte tipuri de polite cu mult mai avantajoase de atat, cum ar fi spre exemplu si asigurarea de bunuri dintr-o locuinta, ceea ce poate reprezenta o situatie foarte avantajoasa.

In general, politele de asigurare obligatorie de locuinta sunt acelea care vor conferi protectie in cazul producerii unui fenomen al naturii, cum ar fi cazul: cutremur, alunecare de teren sau inundatie, dar nu si in cazul altor evenimente a caror frecventa de producere poate fi mult mai mare.

Cu o polita facultativa de asigurare de locuinta insa, proprietarii nu for mai avea motive asupra carora sa se mai teama. Aceasta polita va fi aceea care va acoperi riscuri foarte diverse, cum ar fi: riscul de incendiu, pagubele ce pot aparea in urma spargerii locuintei si multe alte situatii neplacute.

Va fi asadar cu mult mai avantajos pentru cineva sa incheie o asigurare facultativa decat sa aleaga polita obligatorie. In plus, diferentele de pret nu sunt foarte mari si cu cativa zeci de euro platiti lunar nu vei mai avea niciun motiv de ingrijorare apoi. Diferentele sunt insa vizibile in cazul despagubirilor pe care aceste polite sunt in masura sa le ofere clientilor si in cazul in care unul din evenimentele stipulate in contractul de asigurare va avea loc, clientul care a incheiat asigurarea va primi despagubiri pentru acoperirea pagubelor in totalitate.

Motivul pentru care va fi necesara alegerea unei astfel de asigurari in detrimentul celei obligatorii este asadar evident si oricine va putea alege unele dintre politele cele mai avantajoase de asigurare facultativa si sa nu mai aibe apoi motive de ingrijorare in acest sens.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *