Asigurari

Asigurari Auto

Distribuie mai departe

RCA-ul adica Asigurarea de Raspundere Civila Auto este o asigurare prin care cei care au suferit prejudicii in urma unui accident auto pe  care noi l-am provocat, sunt despagubiti. Asigurarea trebuie incheiata de catre cei care au autoturismul inmatriculat pe numele lor (persoane fizice sau juridice), iar neincheierea conduce la pedeapsa prin lege cu o contraventie cuprinsa intre 1000 si 2000 lei.

RCA este o asigurare obligatorie pentru ca prin intermediul ei sunt evitate o multime de procese, pe care conducatorii auto si le-ar intenta unii altora in lipsa unei astfel de prevederi. Astfel ca, aceasta polita este atat in interesul pagubitului, care isi recupereaza din despagubiri banii necesari pentru acoperirea daunei, cat si in favoarea celui pe numele caruia este incheiata polita deoarece nu mai este nevoit sa scoata din buzunar banii pentru despagubiri, sume care uneri pot avea valori considerabile.

Tarifele pe care companiile de asigurari le percep pentru politele RCA difera de la o firma asiguratoare la alta. Sumele cerute sunt de obicei mentionate pe site-urile acestor companii. Tarifele primelor de asigurare sunt stabilite de catre companiile asiguratoare dupa bunul plac (de fapt dupa propriile criterii) astfel ca, atunci cand va decideti sa incheiati o astfel de polita la una din companiile de asigurari este util sa consultati si ofertele celorlalte companii concurente. Multe site-uri dedicate asigurarilor ofera instrumente de calcul RCA ieftin, astfel incat dumneavoastra sa faceti cea mai buna alegere.

Multe site-uri web au cate o echipa de asigurari auto, care va ofera oferte de RCA foarte bune. Aceste persoane au experienta pe piata asigurarilor si va pot furniza toate informatiile de care aveti nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *