cryptomonede
Investitii

De ce au cazut criptomonedele si cand vor creste inapoi?

Distribuie mai departe

Cei ce urmaresc cu interes piata criptomonedelor pot descoperi o adevarata prabusire a principalelor monede. Bitcoin a ajuns sa coste 6500 de dolari, Ethereumul abia depaseste 200 de dolari, in conditiile in care nu demult costa peste 1400 iar restul monedelor virtuale continua sa aiba un ritm descendent care ii descurajeaza pe investitori.

Conform celor de la criptomonitor.ro insa, scaderea este una normala, chiar daca este destul de brutala. Intreaga piata este una foarte volatila, asadar, stabilitatea nu este un punct forte. Totusi, tehnologia din spatele intregii piete crypto si numeroasele proiecte mai mult decat interesante ofera incredere. Nume precum Bitcoin, Litecoin, Monero sau NEO au parte de o doza mare de incredere din partea investitorilor.

De ce au cazut atat de mult criptomonedele?

Exista mai multe motive care contribuie la aceasta scadere:

  • Un numar din ce in ce mai mare de ICO-uri care au solicitat lichiditati pentru sumele stranse in faza de proiect. De regula, aceste ICO-uri au acumulat sume consistente de Ethereum, iar vanzarea simultana a tuturor acestor sume cauzeaza o scadere brusca.
  • Un feedback negativ datorat scaderii. Piata are un adevarat efect de domino. Odata ce scaderea incepe sa isi faca simtita prezenta, ceilalti investitori se sperie si incep sa vanda.
  • Diversele restrictii impuse de guvernele lumii. Nu toate guvernele sunt de acord cu folosirea criptomonedelor pe post de moneda de schimb, lucru cat se poate de firesc, in conditiile in care se pierde controlul asupra intregii economii. Astfel, sunt puse tot felul de piedici in acest sens, ce au o influenta puternica asupra valorii monedelor.
  • ASF-ul american a amanat o decizie importanta pentru piata crypto, aceea de a infiinta un exchange trade fund pe bitcoin.

Cat a scazut intreaga piata in ultimele luni?

Scaderea este, intr-adevar, infricosatoare pentru investitori. Daca in decembrie 2017 piata numara 770 de miliarde de dolari, astazi are o valoare de aproximativ 200 de milioane. Majoritatea monedelor sunt in scadere, insa Ark si KuCoin Shares au cele mai mari scaderi.

Cand se asteapta ca intreaga piata sa creasca din nou?

Numerosii specialisti si investitori considera ca in curand va veni o noua crestere, chiar daca nu va fi la fel de impresionanta ca cea din 2017. De fapt, este putin probabil sa apara o astfel de crestere, in conditiile in care intreaga piata are tendinta de a se echilibra si de a se reglementa. Acest lucru nu este deloc rau, insa nu este foarte atractiv pentru cei care cauta oportunitati de imbogatire rapida.

Partea buna este ca proiectele cu adevarat bune se vor stabiliza si vor incepe sa devina extrem de utile pe piata. Scopul final al criptomonedelor este acela de a decentraliza intreaga ideea de comert si de relationare din piata, nu de a genera imbogatire.

Cel mai probabil, sfarsitul anului va veni cu o crestere notabila pentru majoritatea criptomonedelor, iar 2019 se preconizeaza a fi ceva mai stabil decat 2018 pe aceasta piata atat de flexibila si de interesanta.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *