masini de spalat rufe
Accesorii casa

Sunt masinile de spalat rufe o necesitate?

Distribuie mai departe

Au trecut vremurile in care rufele se spalau in cada sau in balie. Tehnologia a evoluat si masinile de spalat rufe au devenit accesibile pentru oricine. Pretul acestora variind de la 600 lei pana la 9000+ lei. Astfel, ca in functie de bugetul disponibil, oricine isi poate permite in ziua de astazi o masina de spalat rufe.

Insa altfel sta treaba cu uscatoarele de rufe. Acestea sunt mai scumpe si deocamdata sunt considerate un moft. Au o utilitate aparte, uscand hainele si curatandu-le de scame, unele scotandu-le chiar si fara cute, insa pretul unui uscator de rufe este destul de ridicat pentru moment. Tocmai de aceea, aceste produse inca sunt considerate un lux si nu se regasesc in gospodariile a mai mult de 25% dintre romani.

In functie de ce criterii alegem o masina de spalat rufe?

Bugetul este principalul factor pe care romanii il iau in considerare cand isi aleg masina de spalat rufe. Si cu cat o masina este mai scumpa, in general cu atat este mai buna.

Capacitatea de spalare este de asemenea un factor foarte important. Capacitatea cuvei variind de la 6 pana la 10 kg.

Dimensiunea masinii de spalat – sunt masini de spalat slim, care pot fi introduse in spatii inguste, apoi sunt masinile de spalat conventionale, care au cam aceleasi dimensiuni.

Tehnologiile incorporate. Pentru ca o masina de spalat sa fie cat mai eficienta, aceasta dispune si de tehnologii avansate. Cu cat are mai multe tehnologii implementate, cu atat pretul este mai ridicat si eficienta in spalare mai mare.

Sfaturile si parerile prietenilor ar trebui de asemenea sa fie luate in considerare. Caci daca o persoana este multumita de un anumit produs, atunci cu siguranta il recomanda mai departe.

Cand alegem masina de spalat trebuie sa luam in considerare cate persoane sunt in familie pentru a sti cat de des spalam sau cat de mare ar trebui sa fie capacitatea.

Exista doua tipuri principale de masini de spalat rufe

  • Cu incarcare frontala
  • Cu incarcare verticala

Masinile de spalat cu incarcare frontala sunt cele care au usa in fata. Aici se remarca producatorii de la Samsung, LG, Beko, Whirpool etc. Majoritatea masinilor de spalat sunt cu incarcare frontala.

Masinile de spalat cu incarcare verticala sunt cele care au usa deasupra. Cei de la Whirpool au o gama extinsa de masini de spalat cu incarcare verticala care sunt foarte bune.

Concluzie

Masinile de spalat rufe sunt o necesitate in ziua de astazi, fac parte din categoria electrocasnicelor fara de care nu putem trai. Fie ca le folosim o data pe saptamana sau de 2 ori pe zi, masinile de spalat reprezinta o inventie care ne usureaza cosniderabil viata.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *