Amenajari exterioare

Cum alegi gratarul plancha?

Distribuie mai departe

Sosirea zilelor insorite ne face sa ne dorim sa petrecem cat mai mult timp in exterior, sa facem un gratar cu prietenii. Gratarul plancha reprezinta un mod de gatit sanatos, fara materii grase, un mod de gatit rapid care seduce din ce in ce mai multe persoane. Gratarul plancha este un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasca din gradina sau curtea unei case. Cum alegi gratarul plancha?

Un gratar plancha pe gaz sau electric?

Gratarul plancha pe gaz este ideal pentru exterior. Alimentat pe baza de gaz butan sau propan, acest tip de gratar plancha este ideal pentru a fi folosit in exterior. Este conceput din materiale mai rezistente la intemperii si la variatiile de temperatura. Acest model este ideal pentru a atinge rapid temperatura de gatire. Chiar daca exista mai multe modele de gratar plancha pe gaz, se recomanda sa optezi pentru un model care se adapteaza modului de utilizare.

Gratarul plancha electric este un model lejer si practic. Este ideal pentru interior insa poate fi folosit si la exterior temporar. Este usor de manevrat si gatitul este mai usor datorita termsostatului integrat. Mai economic, este mobil si functional insa este mai greu de pus in functiune deoarece se incalzeste mai greu.

Materialul ideal pentru un plancha este otelul deoarece este un material mai lejer si se incalzeste rapid. Este un material usor de intretinut si rezistent. Se oxideaza destul de rapid, motiv pentru care trebuie dat cu ulei in mod frecvent

Exista si plancha din fonta care restituie foarte bine caldura. Insa este un material destul de fragil pe care alimentele se pot lipi rapid.

In ceea ce priveste pretul, acesta este variabil de la un model la altul. Totul depinde de modul de gatit, de marimea aleasa si accesorii. Pretul este cuprins intre 90-600 de euro.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *