Amenajari interioare

Un decor scandinav la tine acasa. Cum il poti obtine?

Distribuie mai departe

Stilul scandinav sau nordic te seduce din ce in ce mai mult? Auzi din ce in ce mai multa lume vorbind despre el si abordandu-l? Design, culori, materiale, imprimeuri… ce ar trebui sa privilegiezi atunci cand vine vorba despre un decor scandinav? Descopera citind acest articol care sunt cheile succesului atunci cand vrei sa obtii o minunata ambianta nordica la tine acasa.

In tarile scnadinave, iernile sunt foarte reci, sunt foarte friguroase si putin luminoase. Din aceste motive, casa devine un refugiu. Deci aceasta trebuie sa fie un loc convivial, calduros si luminos.

Inainte de toate, ar trebui sa pleci de la o baza luminoasa, de alb sau de alb murdar si de materiale calduroase, cu lemnul in cap de lista.

Prioritar va trebui sa fie mobilierul minimalist, cat mai simplu, un mobilier inteligent, care sa faciliteze aranjarea si pastrarea curateniei.

In tarile nordice, incaperile sunt folosite de toate lumea. Prin intermediul accesoriilor, vei putea crea zone diferite la tine in casa. Pe un covor, copiii se vor putea juca in sufragerie. Si cum cel mai adesea, incaperile comunica intre ele, cel mai bine ar fi sa incerci sa le legi intr-un fel. Tranzitia vizuala ar trebui sa se faca foarte usor.

Importanta iluminatului in decorul scandinav. Pentru a compensa intr-un fel absenta soarelui, cei de aici, mizeaza foarte mult pe iluminat. Va trebui sa multiplici deci sursele luminoase in incaperi. Lampadare bine plasate, 2 lampi mici pe marginea ferestre, o plafoniera mai mare… poti varia genurile pentru ca decorul casei sa primeasca un plus de suplete.

Accesoriile pentru decorul scandinav. O lanterna in apropiere de fereastra, lumanari deasupra semineului, oglinzi pe perete… vei reusi sa obtii un decor minunat fara prea multe batai de cap.

Va domina albul griul, albastrul, auriul sau galbenul si imprimeurile geometrice care vor dinamiza interiorul.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *