Amenajari interioare

Usi armonice pentru un plus de spatiu si confort

Distribuie mai departe

Serele si balcoanele inchise expuse la lumina sunt in mod traditional separate de casa fie usi frantuzesti, fie cu ajutorul unor usi glisante, pentru a oferi locatarilor un acces facil si atractiv. Astfel, pe perioada sezonului cald, acestea pot ramane deschise, permitandu-va sa va bucurati de gradina dumnavoastra.  Cu toate acestea, un nou tip de usi a inceput sa se afirme odata cu instalarea de geamuri termopan in tot mai multe locuinte, si anume usile armonice, sau acele usi acordeon care se impatura, oferind un acces confortabil si elegant la sera sau balcon.

Usile armonice, sunt formate din panouri paralele independente, care in momentul in care glisam usa sa o deschidem, se suprapun cu usurinta, impaturindu-se de o parte sau de cealalta a usii. Acest mod de inovator de pliere ofera o deschizatura de 90%, reusind astfel sa fie extrem de eficient din punctul de vedere al spatiului folosit si adaugand lumina si prospetime oricarei case, tocmai pentru ca spatiul acesteia va tranzitiona aproape pe nesimtite catre cel al serei sau balconului

La cererea dumneavoastra, se pot instala usi armonice pe deschizatura de pana la 5 metri. Exista o multime de stiluri disponibile pe placul oricarui proprietar si unele designuri asigura chiar si o usa de trafic, care sa permita un acces mai restrans in sera, excelenta pentru perioada mai racoroasa a anului. Usile armonice sunt folosite pentru a desparti un balcon inchis sau o sera, de living room, oferind posibilitatea de a unii cele doua spatii, dar si de a le tine separate din motive de siguranta sau de vreme. Astfel de usi adesea vin cu un cadru cufundat in pamant, tocmai pentru a face trecerea mai usoara intre cele doua spatii.

Haideti sa vedem care sunt optiunile din punctul de vedere al materialului folosit.

Lemn
Usile armonice din lemn de esenta tare sau moale vin din fabrica de cele mai multe ori lacuite sau vopsite gata. Lemnul este un izolator natural si poate fi destul de eficient in izolarea termica a locuintei, fata de temperatura din sera/balcon. In mod normal cheresteaua folosita este prelucrata in asa fel incat sa se previna rasucirea sau deformarea profilelor la pliere. Procesul implica decuparea lemnului in panouri paralele si laminarea acestuia la loc la mare presiune in zona in care usile se indoaie. Acest lucru previne miscarea in interiorul lemnului, asigurand stabilitate structurala usii.

Aluminium
Usile armonice din aluminiu sunt foarte populare pentru ca acestea combina durabilitatea si rezistenta cu un aspect elegant si modern. Acestea sunt construite din profile special facute din aluminium si asigura o mentenanta mult mai usoara decat lemnul,  fiind disponibile intr-o varietatea mare de culori. Adesea sunt folosite in cladiri comerciale, cum ar fi restaurantele si magazinele, datorita durabilitatii lor. Trebuie mentionat insa, ca si pretul acestora este pe masura.

uPVC
Pentru aparamente si locuinte individuale, cea mai potrivita optiune sunt usile armonice din uPVC. uPVC-ul este un material descoperit relativ recent si facut popular de piata mereu in crestere a geamurilor termopan. Ofera costuri mult mai reduse decat cele doua variante prezentate anterior. Flexibilitatea materialului permite o gama mult mai larga de personalizari, usurinta de operare mai mare si eficienta termica superioara.

Indiferent de materialul pe care il alegeti, tineti minte ca o usa armonica va complementa orice locuinta, oferind o deschidere mai larga decat celelalte usi de pe piata si asigurand o trecere moderna si delicata intre spatiul locuit permanent si sera sau balconul inchis.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *