Ce pardoseala vei alege pentru casa ta?
2 mins read

Ce pardoseala vei alege pentru casa ta?

Atunci cand vorbim despre pardoseala pentru interior, chiar ai de unde alege, in functie de nevoi si de gusturi. Mai multe criterii iti vor permite sa compari caracteristicile diferitelor materiale, pentru a face chiar cea mai buna alegere.

Alegerea materialului potrivit pentru incaperile casei tale este un lucru determinant pentru confortul si starea ta de bine.

Pardoseala din lemn, nobila si durabila.

Parchetul masiv este cel care vine cu un farmec fara pereche pentru incaperile din casa. Primeste o patina minunata odata cu trecerea timpului si nu se deterioreaza daca este intretinut asa cum trebuie.

Parchetul laminat este mai ieftin decat parchetul masiv, este usor de intretinut si are o duarat de viata destul de indelungata.

Pardoselile mai suple stiu si ele cum sa se adapteze casei tale.

Linoleul este un material suplu, 100% natural, pe baza de ulei de in, de pudra de lemn sau de iuta si de rasini naturale. Se mai adauga pigmenti pentru culoare si motive. Are mai multe forme, o buna durata de viata si se poate intretine foarte usor.

Pardoseala din PVC sau vinil este din ce in ce mai folosita datorita laturii sale cameleonice. Poate imita textura oricarei pardoseli si se prezinta sub mai multe forme. Este foarte simplu de montat, se poate folosi in orice incapere si ofera o buna izolatie termica si fonica.

Mocheta revine in forta, fiind din nou din ce in ce mai populara. Este un bun izolant, este antiderapanta, rezistenta, intretinandu-se in acelasi timp foarte usor.

Pardoseala mai « dura » este cea mai rezistenta.

Gresia se poate prezenta sub mai multe forme- ceramica, din piatra sau teracota. Mozaicul lasa insa mai nou loc placilor mai mari. Se intretine foarte usor si are o durata de viata excelenta.

Piatra. Adica marmura, ardezia, granitul sau piatra calcaroasa care sunt rezistente si foarte estetice in acelasi timp.

Lasă un răspuns