Constructii

Greseli de evitat in construirea unei case

Distribuie mai departe

De la elaborarea proiectului pana la inceperea constructiei, construirea unei case reprezinta un parcurs presarat cu numeroase obstacole. Consturirea unei case reprezinta cel mai adesea aventura vietii. Alegerea terenului, materialelor, a firmei de constructie, proiectul este fructul unei elaborari de lunga durata si reprezinta un santier pe termen lung. Inainte de a incepe constructia iata care sunt greselile de ecitat in construirea unei case.

Subestimarea bugetului pentru construirea casei. Element principal, bugetul defineste proiectul in functie de economiile proprietarului si capacitatea sa de imprumut. Bugetul construirii unei case reprezinta fructul mai multor parametri – cumpararea terenului, analiza proiectului (onorariul arhitectului, studiul solului, conformitatea termica, etc) si realizarea sa (santier si arhitectura interioara). Construirea unei case este adesea plina de surprize, cu costuri suplimentare. Pentru a evita suprizele neplacute trebuie prevazuta o marja suplimentara.

Alegerea in graba a terenului pentru casa. Prima etapa inainte de construirea propriu-zisa a casei, alegerea terenului cu grija este primordiala pentru buna desfasurare a proiectului. O buna ocazie financiara, chiar daca este atragatoare, nu raspunde in mod obligatoriu criteriilor tale. Chiar daca alegerea terenului este cel mai adesea dificila nu trebuie sa te grabesti. Noteza-ti dorintele si efectueaza cautarile in functie de aceste dorinte.

Alegerea unei firme de constructii nepotrivite. Echipa de santier trebuie aleasa cu minutiozitate in construirea viitoarei case. Echipa de constructie trebuie sa fie calificata, trebuie sa ii ceri un portofoliu inainte de a semna un contract. Altfel risti sa ai surprize neplacute si termenul stabilit pentru construirea casei sa fie dat peste cap. Stabileste o intalnire cu un reprezentant al firmei de constructii pentru un prim contact. Proiectarea unei case cu un profesionist necesita o relatie de incredere reciproca. Aceasta intalnire reprezinta ocazia perfecta de a face cunostinta, de a pune intrebari si de a stabili daca alegi sa colaborezi sau nu cu firma respectiva.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *