Echipamente

Cum poti alege o masina de gaurit cu percutie?

Distribuie mai departe

Masina de gaurit cu percutie face parte din categoria echipamentelor indispensabile pentru orice muncitor care se respecta. Sau celor care au o pasiune pentru domeniul bricolajului. Este cea care va permite gaurirea materialelor mai tari si mai dure precum lemnul foarte tare, piatra sau metalul. Iata care sunt lucrurile de care sa tii cont atunci cand vrei sa alegi o masina de gaurit cu percutie.

Verifica puterea exprimata in watti. Puterea unei masini cu percutie este exprimata in watti. Cu cat aceasta este mai ridicata, cu atat masina este mai performanta. Pentru sarcinile mai lejere, o masina de gaurit cu percutie de 600 de watti este de ajuns. Pentru sarcinile mai dese, mai curente, cum ar fi gaurirea metalului, a plasticului sau a caramizii, cel mai bine ar fi sa alegi o masina de gaurit cu o putere intre 600 si 900 de watti. Iar pentru lucrarile mai grele, precum gaurirea pietrei, cel mai bine ar fi sa alegi o masina de 900 de watti sau mai mare.

Viteza, in general, o masina de gaurit cu percutie, dispune de doua tipuri de viteze- una pentru a gauri si una pentru a insuruba. Cel mai bine ar fi sa alegi o masina cu viteza rapida pentru gaurire si cu o viteza mai scazuta pentru gaurirea materialelor mai dure si pentru insurubare.

Cu cablu sau cu acumulator? Atunci cand vrei sa simplifici lucrurile, alege o masina de gaurit cu percutie cu acumulator, foarte usor de transportat atunci cand trebuie sa te deplasezi mai des. Dar unele modele nu sunt atat de puternice ca si cele pe cablu. Ideal ar fi deci sa ai ambele modele si sa le folosesti in functie de nevoi.

Ergonomia. Este foarte important ca masina de gaurit cu percutie sa fie foarte usor de tinut in mana, mai ales atunci cand ai mult de gaurit si de insurubat.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *