Scule

Cum aleg un ciocan rotopercutor?

Distribuie mai departe

Pentru a alege ciocanul rotopercutor care te va ajuta la lucrarile pe care le ai de facut, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte. Un ciocan rotopercutor va fi foarte util atat pentru a face o gaura in beton, cat si pentru a strapunge lemnul sau metalul fara prea multe dificultati.

Iata deci care sunt caracteristicile de care sa tii cont atunci cand alegi un ciocan rotopercutor:

Puterea, care se masoara in juli. Mai intai, puterea aparatului este un element esential. Aceasta se exprima in juli si va trebui sa se adapteze perfect lucrarilor la care ai nevoie. Cu cat numarul de juli este mai mare, cu atat pueterea sa va fi mai mare. Daca nu vei folosi atat de frecvent aparatul, poti alege unul cu o putere de 3 juli. Dar daca ai nevoie un aparat pentru lucrari importante, ai nevoie de unul de macar 5 juli.

Numarul de percutii pe minut. Dupa ce ai stabilit puterea ciocanului rotopercutor, mai ai nevoie sa stabilesti numarul de percutii pe minut. In cazul in care folosesti foarte mult ciocanul, va trebui sa alegi un model care ofera un numar mai mare de percutii pe minut.

Viteza de rotatie, vitaza de rotatie este un alt aspect important. Reprezinta capacitatea ciocanului de strapunge un material. Aceasta ar trebui sa fie intre 300 si 1000 pe minut.

Tipul de baterie. Este foarte important sa tineti cont de tensiune si de intensitate. Aceste doua elemente vor defini puterea necesara unei bune realizari a lucrarilor, dar si timpul in care vei putea folosi ciocanul fara sa trebuiasca sa il reincarci.

Greutate si ergonomie. Daca alegi un aparat prea greu, nu il vei putea folosi in mod optim. Chiar si cele mai usoare aparate devin grele atunci cand trebuie sa le tii mai multe ore in mana. Este foarte important deci ca acestea sa fie practice si ergonomice.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *