Internet (din online)

Cum se incepe o afacere de Web Design

Distribuie mai departe

Conform statisticilor si evolutiei internetului, este evident ca web designul este mai mult ca oricand o afacere de viitor. Multi tineri sunt tentati de ideea de a deveni web designeri, iar pentru persoanele care vor sa inceapa o afacere cu perspectiva, fara a avea nevoie de un buget impresionant, designul web este printre optiunile cele mai tentante.

Pentru a incepe o afacere de web design trebuie urmati doar cativa pasi relativ simpli:

1. Poate cel mai important pas este deschiderea propriului website de prezentare. Aceasta este o modalitate pentru clienti de a contacta firma dar, mai important, reprezinta prima dovada a profesionalismului, de aceea este extrem de important ca website-ul unei afaceri de web design sa arate absolut uimitor si impecabil din punct de vedere al design-ului. Potentialii clienti isi vor face o idee despre ce vor primi daca apeleaza la serviciile oferite doar vizitand site-ul.

2. Pentru a putea acoperi cat mai multe domenii de activitate, este o idee buna sa se caute alti freelanceri pentru colaborare. Spre exemplu, pentru a fi cu un pas inaintea competitiei se pot oferi si servicii de SEO (search engine optimization), marketing sau promovare, asftel daca un web designer gaseste parteneri care sa se ocupe de optimizare si copywriteri care sa se ocupe de content, grupul de lucru astfel format poate acoperi toate nevoile unui potential client.

3. Portofoliul este foarte important. Este locul in care potentialii clienti isi pot face o idee clara asupra tipului de design web la care se pot astepta de la firma. Partea ceva mai complicata este ca, pentru a incepe o afacere, trebuie sa existe deja un portofoliu, iar asta inseamna ca un numar de website-uri trebuie construite inainte ca primul client sa apeleze la serviciile de web design. Pentru a crea un portofoliu cu care sa se poata incepe afacerea, web designerii isi pot oferi serviciile prietenilor, familiilor sau unor organizatii non profit.

4. Ultima, dar nu cea mai neimportanta parte a procesului, poate chiar dimpotriva, este promovarea serviciilor oferite. Pentru a tine pas cu competitia designeri web trebuie sa fie intotdeauna cu un pas inainte, mereu la curent cu schimbarile in limbajele de programare si cele mai noi update-uri ale softurilor populare atat pentru partea de design cat si pentru partea de cod. Pe langa toate astea, este bine de retinut ca cea mai de succes promovare este un review bun de la un client multumit.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *