Internet (din online)

Tragerea speciala loto dubla a Anului Nou din 30 decembrie 2012

Distribuie mai departe

Incepand cu anul 2010, loteria romana a introdus un nou tip de tragere loto, tragerea loto dubla cu ocazia Anului nou.

Aceasta tragere dubla se refera doar la jocurile loto 6 din 49, joker si loto 5 din 40. Conform traditiei, fiecare jucator s-a asteptat ca tragerea din preajma revelionului sa vina cu sanse duble de castig pe acelasi bilet de joc.

La fel cum s-a intamplat si anii trecuti, rezultatele tragerii speciale loto, au fost afisate pe doua grile diferite de castiguri, prima grila continand rezultate tragerilor principale sau normale, iar a doua grila continand rezultatele tragerii suplimentare.

Preturile practicate pentru aceasta tragere dubla au fost urmatoare: 8 lei varianta simpla la loto 6 din 49, 6,40 lei varianta simpla la joker, respectiv 3,20 lei varianta simpla la loto 5 din 40. Nu stim cum a hotarat loteria sa imparta incasarile spre exemplu la loto 6 din 49, incasarea echivalenta pretului de 8 lei pe varianta deoarece, dupa am mentionat mai sus, rezultatele tragerii unde apare si fondul total de castiguri au fost afisate pe doua grile diferite, fapt ce demonstreaza ca loteria a impartit in mod inegal cei 8 lei din fiecare varianta simpla vanduta.

De ce spun ca banii incasati au fost impartiti inegal? grila pentru tragerea normala la 6 din 49 ofera un report mai mare doar cu 1,1 milioane lei fata de saptamana precedenta, fapt ce demonstreaza ca marea parte a incasarilor de la aceasta tragere soeciala s-au dus in tragerea suplimentara.

Ei bine, reporturile de la 6 din 49, joker sau 5 din 40 afisate in grila pentru tragerea suplimentara nu vor mai intra in jocul normal ci vor fi absorbite de loterie la tragerea urmatoare. Practic pe data de 6 ianuarie cand avem urmatoarea tragere loto, singurele sume ramase in joc vor fi cele afisate in grila pentru tragerea principala, iar banii achitati de jucatori 8 lei in loc de 4 lei, 6,40 lei in loc de 3,20 sau 3,20 lei in loc de 1,60 lei toti se vor evapora din joc si vor intra in conturile loteriei.

Loteria a demonstrat acest lucru incepand cu anul 2010, cand dupa fiecare tragere dubla daca a ramas vreun report in grila de trageri suplimentare, acesta nu a mai fost adaugat la reporturile tragerilor principale, ci a disparut pur si simplu din joc la tragerea urmatoare. La fel mult trambitatele sume adaugate de loterie, cei 300.000 lei pentru 6 din 49, 200.000 pentru joker sau 100.000 pentru loto 5 din 40, au fost adaugati si figureaza tot in grila pentru tragerea suplimentara si deci vor disparea din joc pentru tragerea de duminica 6 ianuarie 2013.

La loteriile din vest, acest tip de tragere nu se organizeaza nici macar cu ocazia sarbatorilor de Craciun sau An nou, in schimb periodic, fondurile de castiguri de la jocurile principale sunt suplimentate periodic cu sume uriase de bani, tocmai pentru a stimula jocul. In plus, in Europa de vest, Canada sau SUA, pretul unei variante simple loto este comparabil cu pretul unei variante simple din Romania, desi occidentalii castiga de 5 sau 10 ori mai bine decat romanii.

Speram ca viitorul va aduce o imbunatatire in managementul loteriei de la noi, se va reveni la vechile practici de stimulare a jocului prin adaugarea unor sume suplimentare in joc imediat ce s-a castigat un report mare la o tragere loto, iar daca se organizeaza trageri duble, ideal ar fi ca sumele incasate sa fie mntinute in joc si adaugate la premiile de la tragerile normale, in plus pentru a stimula jocul si mai mult.

Desigur informatii si rezultate loto afisate in cel mai scurt timp, respectiv arhiva loto la zi, pot fi gasite pe site-urile de specialitate din Romania.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *