2 mins read

Care sunt cele mai frecvente erori de redactare?

Content writing-ul profesional este ca o stiinta, in sensul ca nu lasa greselile sa treaca neobservate. Stim cu totii un lucru- content writing-ul este mai mult decat o simpla scriere. Acesta indeplineste o functie de marketing specifica, raspunzand nevoilor actuale ale utilizatorilor sau tendintelor din algoritmii motoarelor de cautare. Pentru a afla ce trebuie sa eviti, iata trei dintre cele mai frecvente greseli de copywriting.

Erorile lingvistice

Sunt erori pe care toata lumea le poate face. Dar, totusi, in domeniul content writing-ului limita de toleranta este mai ingusta.

De fapt, majoritatea content writerilor pot folosi cu usurinta limba si pot crea texte perfect corecte. De cele mai multe ori, avem de-a face cu gafe lingvistice, de exemplu sub forma de pleonasme sau erori de sintaxa.

Desi acestea sunt erori la care oamenii inchid ochii, trebuie sa ne asteptam ca un content writer sa fie corect, sau cel putin sa fie atent si sa evite aberatiile incontestabile. Instrumentul principal al acestei profesiei este textul – acesta aduce beneficii atunci cand este de cea mai buna calitate.

Structura incorecta a textului

Erorile de redactare pot sa fie si in legatura cu structura textului. Googla favorizeaza textele fiabile si transparente care raspund cautarilor utilizatorilor, aducandu-le o valoare substantiala. Content writingul poate sa fie asociat cu folosirea magica a unor cuvinte cheie, dar continutul eficient se indreapta in alte directii de mai multi ani.

Daca compania ta creeaza valoare unica sau ofera servicii de nivel inalt, nu iti fie teama sa spui publicului despre acest lucru. Impartasirea cunostintelor profesionale este cea mai fiabila vitrina pentru ceea ce ai de oferit. Pentru a cita un aforism intelept: trebuie sa joci intotdeauna corect atunci cand detii cartile castigatoare.

Lipsa de strategie

Ultima, dar nu cea din urma, este o strategie de content writing precisa. Asa cum se stie deja, textele comandate unui content writer au un obiectiv specific. Stimularea notorietatii brandului, furnizarea de continut substantial pentru SEO sau prezentarea unei oferte directe – acestea sunt obiective de marketing diferite care necesita un continut cu o specificitate diferita.