Internet

De ce sa fim informati?

Distribuie mai departe

Informatia este in secolul douazeci si unu e la mare pret. De ce? Petru ca un om informat este unul pregatit pentru orice eveniment, pentru orice decizie importanta. Informatia se bazeaza pe mesaje care prezinta niste date, fapte sau situatii. Acestea pot fi prelucrate si folosite in ce scop vrea utilizatorul. Si cum nevoia de informare este in acest timp la cote ridicate au aparut diferite mijloace de informare.

Informatiile au mai multe canale pe care pot fi transmise. In acest secol Internetul a devenit principalul informator al individului. Internetul este tot odata si cel mai rapid mijloc de informare. Internetul inseamna aici si acum. Acesta prezinta doua tipuri de informatii foarte cautate precum Informatia scrisa si informatia audiovizuala. Si pentru ca este principalul si cel mai rapid mijloc de informare este si cel mai accesat de catre utilizatori.

TV-ul este si el unul dintre cei mai importanti informatori ai audiovizualului. Informatia sau mai bine zis stririle de la TV se bazeaza pe un mesaj. Mesaj care este transmis telespectatorului. Ca mijloc de informare experimentat TV-ul nu prezinta orice informative ci doar informatia de actualitate. Informarea este unul dintre drepturile cetateanului din ziua de azi. Asa ca informatiile de interes public sunt transmise cel mai des la TV sub forma de stiri pentru a tine cetateanul informat despre drepturile si indatoririle sale si despre ce se intampla in spatiul in care traieste.

Orice individ este si un consummator. Asa ca acesta este un alt motiv pentru care ar trebui sa fim informat pentru ca si in acest domeniu avem drepturi. Daca beneficiaza de servicii si produse consumatorul are nevoie de informatii cu privire la ceea ce primeste.

Spionajul este si el un mod de informare folosit mai ales in actiuni militare sau economice. Acest mod de informare asupra resurselor inamicului se practica foarte des cu mult timp in urma. In ziua de azi spionajul sa axat pe studierea economiei altor state si incercarea de copiere. Spionajul este insa un mod de captura a stirilor illegal de aceea nu are o amplitudine foarte mare.

Ziarele si revistele reprezinta si ele un mijloc de informare scrisa, de prezentare a unor stiri din ziua actuala sau in cazul revistelor, a unor domenii mai diferite.

Informare a devenit in secolul douazeci si unu un mod de a trai. Cu cat esti mai informat cu atat esti mai stabil din punct de vedere economic si cultural.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *