Site-uri de anunturi

Hardware-ul se dezvolta continuu

Distribuie mai departe

In momentul in care se lanseaza un telefon nou partea hardware sau specificatiile tehnice sunt trecute in revista intr-un mod foarte lejer. Memorie interna de 16 GB, memorie RAM de 2 GB, procesor dual-core de 1.2 GHz. Bine, nu e corect sa nu mentionez ca aceste specificatii sunt dezvoltate ulterior de catre acei specialistii care stiu cat este de importanta partea de hardware pentru un gadget nou lansat.
In schimb, aplicatiile si functiile care sunt usor de observat sunt extrem de bine dezvoltate inca de la primul articol. Vina o detin si producatorii, care in momentul lansarii pun in fata acele aplicatii prin care spun ei ca produsul lor este exceptional. Si totusi exceptionalul acesta din exterior este dus in spate, daca mi se permite un cliseu, de catre partea nevazuta, de catre componenta hardware, care inseamna procesor, unitatea de stocare, memoria RAM sau bateria.
Pentru ca un program sa ruleze cat mai bine pe un PC este nevoie de un procesor puternic, pentru ca un joc sa se poata juca la rezolutia cea mai mare este nevoie pe langa un procesor bun, multi RAMi si de o placa video puternica. Pentru ca un film sa fie vazut in formatul HD este nevoie de un ecran care sa permita acest lucru, desigur, si de o placa grafica pe masura. Si iata cum ceea ce se vede la suprafata este de fapt realizarea unei componente sau a unui conglomerat de componente ce se ascund sub carcasa smartphone-ului sau sub tastatura unui laptop.
Dar exista si site-uri care pun accent pe stiri IT hardware, tocmai pentru ca cei care se ocupa de respectivele site-uri au inteles ca partea hardware din orice gadget nu trebuie neglijata. Din contra, trebuie scoasa in fata, chiar daca in momentul utilizarii aceasta nu se observa.
Si tocmai aceasta lipsa de interes este oarecum benefica. De ce? Dintr-un motiv simplu, acela ca sunt mai putine informatii, iar cele care sunt scrise, sunt exact cum trebuie. Corecte, concrete, de pe urma carora poti sa spui ca ai ramas exact cu ceea ce era necesar.
Daca vreti, partea hardware in lumea tehnologiei este ca in sport, acolo unde ceea ce se vede este doar competitia, doar meciul de fotbal, doar maratonul din timpul Jocurilor Olimpice, dar nu se observa, sau se da foarte putina atentie de mass-media antrenamentelor, a exercitiilor efectuate zi de zi si ore intregi de catre sportivi.
stiri ITC pe partea de hardware veti gasi intr-un numar mai mic, dar, cum am zis deja, acesta este un lucru benefic. Veti putea alege mult mai usor care informatii va sunt de folos si care nu, puteti alege mult mai usor site-ul care merita adaugat la bookmark, dar si cel care poate fi dat uitarii inca de la prima accesare.
Alegerea o poti face doar tu, tu singur poti concluziona care site iti este de ajutor, dar un lucru nu trebuie sa uiti. Pentru ca sa te poti juca cel mai nou joc FIFA sau pentru ca telefonul tau sa poata reda o aplicatie complicata, este nevoie si de altceva, nu doar de dezvoltarea programelor si jocurilor. Este nevoie si de partea hardware.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *