site blog
Web design

De ce este important ca site-ul tau sa aiba un blog?

Distribuie mai departe

Sunt mai multe motive pentru care un blog iti poate ajuta site-ul, atat din punct de vedere al promovarii in Google cat si al informarii clientilor. Daca ai un site de prezentare pentru firma ta atunci mai mult ca sigur ai un continut static, nu adaugi informatii noi zilnic pentru ca nu ai ce sa adaugi. In acest caz te ajuta un blog.

site blogContinutul nou adaugat zilnic va ajuta site-ul tau sa urce in rezultatele Google. Este important ca articolele si informatiile publicate sa fie unice, nu copiate sau traduse.

Tot cu ajutorul unui blog veti putea informa clientii cu privire la ofertele pe care le aveti, la produsele pe care urmeaza sa le lansati etc. Un alt plus important este faptul ca puteti primi feedback prin intermediul comentariilor, feedback care va ajuta sa imbunatatiti serviciile sau produsele oferite.

Acum sa vorbim putin de partea tehnica: blogul sa fie subdomeniu (blog.domeniu.com) sau folder (www.domeniu.com/blog)?

Daca optati pentru varianta cu subdomeniu, blogul va fi vazut ca un site separat de domeniul principal, in cazul unui folder blogul va fi privit ca parte integrata in site-ul de baza. Pentru a putea alege una dintre cele doua variante va trebui sa va ganditi la tipul de continut pe care il veti adauga. Daca toate informatiile sunt din aceeasi nisa cu site-ul de baza atunci puteti merge pe varianta cu folder, daca veti adauga si informatii generale care nu au legatura directa cu domeniul principal atunci puteti merge pe varianta cu subdomeniu.

Ca platforma va recomand WordPress pentru ca este foarte bine optimizata si foarte bine indexata de Google. Puteti opta pentru o tema gratuita, una platita sau puteti apela la agentia de web design care a realizat site-ul de baza pentru a construi o tema identica si pentru blog.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *