Juridic

Despre dreptul familiei

Distribuie mai departe

In Drept, exista foarte multe domenii de expetiza: drept civil, drept comercial, drept penal etc. Un domeniu de drept foarte cunoscut si practicat in Romania, este Dreptul familiei. Cred ca va imaginati deja ca dreptul familiei preia toate problemele legate de relatiile existente intre oameni, prin filiatie (copil – parinti) sau prin casatorie. Altfel spus, dreptul familiei abordeaza probleme precum: divortul, casatoria, adoptiile, incredintarea copiilor etc.

Cand apelam la un avocat de dreptul familiei
Un avocat care practica dreptul familiei te poate ajuta in cazuri precum divortul, probleme de incredintare a copilului, de pensia alimentara, sau in cazuri precum adoptiile. Rolul unui avocat de drept familial este acela de a usura si de a clarifica in instanta situatia dintre doua persoane mature, casatorite, care doresc sa divorteze, sa-si imparta bunurile etc. Inainte de a ajunge in fata instantei cu problemele generate de un divort, este indicat sa apelati la un mediator. Dealtfel, aceasta practica de a recurge la un specialist pentru medierea conflictelor, este incurajata de catre autoritati pentru a usura incarcarea instantelor judecatoresti. De multe ori, mediatorul poate fi chiar un avocat specializat in dreptul familiei, care, pe langa faptul ca este un bun cunoscator al legislatiei in domeniu, poate fi si un bun psiholog, capabil sa inteleaga problemele unui cuplu care trece printr-un divort si poate fi de un real folos la solutionarea rapida si amiabila a problemei.

Atributiile unui avocat specializat in probleme de Dreptul familiei sunt: consultanta juridica, anularea/nulitarea casatoriilor, inregistrarea intarziata a nasterilor, tutela, punerea sub interdictie judecatoreasca, asistenta juridica si reprezentarea in instanta a divorturilor, partajelor, pensiei alimentare, incredintarea copiilor minori, stabilirea sau tagaduirea cazurilor de paternitate a copiilor, stabilirea unui program de vizite.

Din pacate, in Romania, numarul divorturilor din ultimii ani este in crestere. Viata cotidiana, problemele si neintelegerile conduc tot mai multe cupluri catre divorturi urate, desfasurate in instanta, in care partajul si copiii joaca un rol principal. Pentru ca toate aspectele Dreptului familial pot lasa urme adanci in sufletul unei persoane si al unui copil, existenta unui avocat este necesara. Felul in care acest specialist vede lucrurile si modul sa de a le clarifica, poate ajuta un cuplu sa treaca mult mai repede si mult mai usor peste momentele neplacute.

Daca esti in cautarea unui avocat care sa iti ofere consultanta si care sa te reprezinte intr-un proces, poti cauta specialistul portivit in listele de avocati aflate on-line, pe diferite site-uri de avocatura. O astfel de lista vei gasi si pe www.lista-avocati.ro.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *