Mancare si bauturi

Ce mancam pentru o mai buna hidratare pe timp de vara

Distribuie mai departe

Este din ce in ce mai cald afara, vara a venit in sfarsit. Soarele si lumina sa ne bronzeaza si ne ofera vitamina D. In plus, ne urca moralul. Insa atentie la efectele mai nefaste cu care poate nu esti obisnuit si anume deshidratarea. Ce putem manca pentru a nu ne deshidrata vara ?

Pe langa apa, principala si esentiala sursa de hidratare, exista o serie de alimente care ne ajuta sa rezistam la caldura. Cu un continut bogat de apa, participa la hidratarea organismului nostru atunci cand este cald afara. Care sunt aceste alimente ?

Doua familii de alimente si un aliment cu origine animala poseda nivele ridicate de apa pentru o mai buna hidratare :

  • fructele si legumele (80-95% apa) ;
  • lapte (in jur de 80-91% apa), produsele lectate de tipul iaurt si branza proaspata (80% apa) ;
  • oul intreg crud (75% apa) ;

 

Un alt avantaj al acestor alimente : nu contin deloc materii grase sau o cantitate redusa de materii grase – in afara de ou. Este un lucru valabil pentru fructe si legume insa si atunci cand optam pentru produse lactate ( de tipul iaurt si branza alba) inferioare la 3,5 grame de lipide. Perfect pentru persoanele care au grija de silueta si au grija sa se hidrateze in mod corect.

Alte alimente care contin o cantitate mica de apa : intre 60-80% pestele, 50-70% carnea, 35% painea si in jur de 10% cerealele.

Consuma deci fructe precum pepenele rosu si pepenele galben, fructe acide precum citrice deoarece au un continut ridicat de apa. Si fructele oleaginoase au un continut destul de ridicat de apa precum avocado, nuca de cocos sau masline.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *