cele mai apreciate tipuri de pizza din lume
Mancare

Cele mai apreciate trei tipuri de pizza din lume

Distribuie mai departe

Un top al celor mai apreciate tipuri de pizza din lume este greu de alcatuit, mai ales ca fiecare cultura are gusturi diferite iar anumite sortimente nu trec de aceasta bariera.

In acest top vom include sortimente de pizza pe care le poti gasi si intr-o pizzerie din Bucuresti.

1. Pizza Margherita

Pizza Margherita este cea mai simpla pizza dar si una dintre cele mai gustoase. Desi are foarte putine ingrediente, in comparatie cu sortimentele ce contin mai multe tipuri de carne si legume, margherita are doar mozzarella, sos de rosii si oregano sau busuioc, acest ultim aspect fiind diferit de la tara la alta.

2. Quatro Stagioni

Pizza Quatro Stagioni este cu siguranta in topul preferintelor fie pentru ca ofera 4 sectiuni diferite, ce reprezinta anotimpurile, fie ca este comandata amestecata si astfel combina mai bine gusturile.

3. Pizza Capriciosa

Acest tip de pizza este similar in mai toate colturile lumii si contine mozzarella, sos de rosii, ciuperci, sunca si masline. In regiunea Lazio din Italia, pizza capriciosa contine si anghinare.

4. Pizza Quattro Formaggi

Desi nu a fost preferata romanilor dintodeauna si poate nu este nici astazi, pizza quattro formaggi este un sortiment ce a prins din ce in ce mai mult in Romania. In ultimii ani, acest tip de pizza este tot mai apreciat, asta si pentru ca nu contine carne iar varietatile de branzeturi combinate, chiar dau o savoare unica.

5.Pizza Calzone

Pizza Calzone este mai speciala, atat prin forma sa cat si prin continut. Acest pizza este impaturita iar umplutura consta in mozzarella, sunca, salam, oregano, parmezan, diferite tipuri de legume si nu in ultimul rand, ou, care leaga aceasta compozitie.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *