paine
Mancare

Un mit despre paine care trebuia spulberat

Distribuie mai departe

O nutritie echilibrata este necesara pentru mentinerea sanatatii organismului uman. Daca studiem piramida alimentara, vom observa ca avem nevoie de cantitati importante de cereale in dieta zilnica. Din pacate, in realitate, consumul de cereale este mult mai mic decat ar trebui. Produsele din cereale, painea fiind unul din ele, constituie fundamentul alimentatiei sanatoase.

In urma procesului de macinare a boabelor de cereale se obtine, în prima faza, grisul, iar apoi, in particule mult mai fine, se obtine faina. Ulterior, faina este trecuta prin diverse tipuri de site, cu ajutorul carora se obtin mai multe sortimente de faina. Este important de stiut ca substantele nutritive sunt mai putine cu cat faina este mai rafinata. Astfel, faina integrala, spre deosebire de cea alba, contine mai multe proteine, saruri minerale, lipide si vitamine.

Invelisul si germenele unui bob de cereale se inlatura in urma procesului de macinare. Dat fiind faptul ca acestea prezinta cele mai valoroase elemente nutritive (vitamine, proteine, saruri minerale), si faptul ca painea din comert contine foarte multi aditivi alimentari, te sfatuiesc sa-ti prepari, din cereale integrale, propria paine.  In plus, e bine sa combini alimentatia si cu alte asubstante nutritive. Mai multe informatii relevante gasesti si pe site-ul masaj24, unde, pe langă serviciile de masaj găse?ti foarte multe informa?ii utile din zona de nutritie.

Pentru cei ce nu stiu, dintre cereale, tarata de grau este una dintre cele mai importante surse de fibre alimentare, asa ca ai in vedere acest aspect atunci cand iti achizitionezi sau prepari painea. Graul este considerat aliment de baza in alimentatia omului, continand majoritatea elementelor nutritive necesare nutritiei umane: lipide 2 – 3%, proteine 12%, fier 3,5 mg%, calciu 30 mg%, vitamina PP, vitamine din complexul B . Datorita importantei consumului de cereale integrale, medicii recomanda consumul a 6-11 portii de cereale pe zi.

Important de stiut ca, painea nu este interzisa nici in timpul regimului de slabit, ci chiar recomandata, cu conditia de a fi realizata din cereale integrale (paine integrala). Mai mult decat atat, alimentatia trebuie combinata cu miscare si masaj anticelulitic.

Cercetatorii au demonstrat efectele benefice ale consumului de paine integrala asupra sanatatii, printre acestea numarandu-se: previn bolile cardiovasculare, previn si amelioreaza diabetul de tip 2 cu 30%, previn cancerul colorectal, mentin colesterolul la valori scazute, ajuta circulatia, prevenind crearea cheagurilor de sânge, etc.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *