Restaurante

Care sunt caracteristicile unui restaurant cu stele?

Distribuie mai departe

In fiecare an, o multime de restaurante se straduiesc sa fie cat mai bune pentru a obtine cat mai multe stele Michelin. Stelele fac si desfac reputatia unui restaurant deoarece influenteaza foarte mult perceptia sau impresia pe care o au clientii. Dar care sunt oare caracteristicile unui restaurant cu mai multe stele? Cum se obtin si ce se ascunde in spatele celebrului ghid Michelin?

Ghidul Michelin, numit si ghidul rosu, estel cel mai vechi ghid gastronomic european. Iar inspectorii acestui ghid rosu sunt cei care merg intr-un mod anonim la restaurante pentru a observa si a nota locurile, asta fara ca nimeni sa isi dea seama. Judecatile lor sunt cat mai obiective cu putinta, din acest motiv, restaurantele fiind vizitate de mai multi inspectori, fiecare notand observatiile sale, pentru a determina daca restaurantele merita sau  nu mai multe stelute Michelin.

Dar oare cum se obtin aceste stelute? Iata la ce sunt atenti acesti faimosi inspectori.

  • calitatea, prospetimea si autenticitatea produselor.
  • originalitatea si personalitatea chefilor in felul in care prepara specialitatile. Creativitatea este un criteriu extrem de important si el.
  • maiestria in ceea ce priveste gatirea unor produse precum carnea, pestele sau legumele.
  • raportul calitate/pret.

Alte criterii de care sa tii cont:

  • decorarea salii si confortul acesteia.
  • igiena cladirii.
  • complementaritatea intre preparate.

Deci daca un restaurant isi doreste sa aiba cat mai multe stele Michelin, acesta ar trebui sa incerce sa atinga perfectiunea in tot ceea ce face.

Restaurantele care au trei stele Michelin au o notorietate internationala care le permite sa umple salile imdiferent de pretul pe care l-ar fixa sau propune. Dar pentru a ajunge in acest cerc foarte restrans, exista mai multe criterii de respectat sau etape de indeplinit. Astfel ca:

-o steluta inseamna o bucatarie foarte buna in categoria sa.

– doua stelute inseamna o bucatarie excelenta si o vizita care merita.

– trei stelute inseamna o bucatarie remarcabila si o vizita care merita sa faci orice calatorie, oricat de lunga.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *