Restaurante

Cum alegi cele mai bune restaurante in vacanta?

Distribuie mai departe

Cand esti in vacanta, in destinatia ta preferata pentru prima data, oare cum poti sa stii ca restaurantul la care vrei sa mergi este cea mai buna alegere? Un restaurant unde mancarea este foarte buna si proaspata pentru a nu avea suprize neplacute si dureri de burta in vacanta. Iata cateva sfaturi pentru  a repera restaurantele bune de cele rele atunci cand esti in vacanta sau chiar si la tine in oras.

Evita restaurantele care sunt in apropiere de siturile turistice. Afluxurile de turisti si restaurantele de calitate nu sunt deloc compatibile. Chiar in centrul desinatiilor turistice sau pe langa monumentele cele mai populare este posibil sa platesti de trei ori mai mult decat ar trebui si vei risca sa nu fii tratat asa cum trebuie. Si stiind ca unii turisti nu se vor mai intoarce la ei, unii aleg sa serveasca mancare de calitate inferioara. La un pret ridicat.

Consulta sfaturile celor apropiati sau ghidurile de pe Internet. Nimic nu se compara sa mergi in vacanta la restaurantele recomandate de catre prieteni sau apropiati. Poti consulta si sfaturile lasate de internauti si tine-te departe de comentariile mult prea pozitive sau negative.

Verifica lungimea si pertinenta meniului. Un meniu simplu, coerent este cel care reflecta o bucatarie delicioasa si de calitate. Fugi de meniurile imense traduse in toate limbile pamantului cu o multime de poze si specialitati asa-zise pentru turisti. Meniurile murdare, deteriorate, slinoase sau unde sunt sterse preturile anterioare sunt un alt semn al unei calitati inferioare.

Observa restaurantele inainte de a intra. Analizeaza mobilierul de la interior si de la exterior si lucrurile din jur care trebuie sa fie bine ingrijite si curate. Fugi de restaurantele unde scaunele si mesele sunt din plastic. Iar un restaurant unde gasesti si localnici si persoane mai in varsta este un alt semn bun. Daca cauti un restaurant de specialitate asiatica, uita-te daca are clienti asiatici, este un semn al unei bucatarii autentice.

Comportamentul ospatarilor este foarte important si el. Cei care sunt in cautare de clienti pe afara si prin jur nu sunt deloc un semn bun.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *