Cum sa gatesti bulgur? Retete cu adevarat gustoase care te vor face sa iubesti aceasta cereala
Bulgurul este folosit de secole in bucataria levantina, dar abia recent a ajuns in bucataria europeana.
Cu doar cativa ani in urma, bulgurul era practic necunoscut in cercurile culinare. Astazi, bulgurul este foarte des intalnit pe rafturile supermarketurilor si in meniurile restaurantelor. Desi bulgurul este destul de nou in obiceiurile noastre culinare, el este consumat de secole in Orientul Mijlociu. In Europa, bulgurul are adesea imaginea unui aliment „sanatos”, chiar a unei cereale consumate mai degraba pentru virtutile sale nutritive decat pentru gustul sau. Acesta este adesea perceput ca fiind fara gluten, ceea ce nu este cazul. Este vorba de grau dur care a fost zdrobit dupa indepartarea taratelor, adica a invelisului germenilor. Acest produs este destul de asemanator cu grisul, dar este mai putin dens, are o aroma subtila de nuca si este usor mai scazut in calorii.
Bulgur pentru a inlocui grisul
Ca majoritatea subproduselor din grau, bulgurul poate fi consumat, teoretic, in orice mod. Dar trebuie spus ca, in sine, nu ofera prea multa savoare. Bulgurul este cel mai des folosit pentru a inlocui grisul in tabbouleh. Semintele sale mai mari, dar mai usoare, ii confera o textura diferita si o varietate de placeri estivale. Tabbouleh cu bulgur foloseste adesea cantitati mari de ierburi aromatice. Pe langa faptul ca este putin mai mare, bulgurul are o capacitate de absorbtie putin mai mica decat grisul. De aceea, il poti combina in tabbouleh sau salate cu ingrediente pe care nu le-ai fi folosit cu grisul, cu riscul de a va alege cu un terci neapetisant. De exemplu, poate fi combinat cu branzeturi mediteraneene proaspete, precum feta sau halloumi. Nu este neobisnuit sa se combine cu citrice. Mai general, poate fi adaugat la un fel de mancare rece sau calda de legume crude pentru a oferi energie.
Bulgurul ca alternativa vegetariana
Dar bulgurul nu este doar pentru tabbouleh, salate si boluri. Poate fi folosit si in retete generoase. Textura sa il face ideal pentru umplutura. Poate fi folosit pentru a da carnii un pic de textura si lejeritate sau ca baza pentru o reteta vegetariana. Poti face, de asemenea, galuste de bulgur. De asemenea, poate fi folosit ca baza vegetariana pentru retete generoase, cum ar fi chilli, sau ca inlocuitor pentru orez intr-un pilaf. Il poti folosi chiar si pentru a face o patiserie originala de tip shortbread.