Sfaturi in bucatarie

Sunt oasele bune pentru caini?

Distribuie mai departe

Am crescut cu ideea ca mancarea preferata a pisicilor sunt soarecii, a soarecilor este branza in timp ce cainii adora oasele. Aceste idei au fost preluate in media, adaptate in desene animate celebre, filme, spoturi publicitare, reclame etc si astfel am inceput sa le acceptam fara sa ne intrebam: oare sunt intr-adevar aceste alimente atat de iubite de catre animalele in cauza?

Nu ne roade curiozitatea degeaba, ci s-ar putea sa descoperim ca aceste alimente sunt daunatoare pentru animalele noastre de companie, fie ca avem un caine, o pisica sau o rozatoare. Asadar, in randurile de mai jos veti afla daca oasele sunt bune sau nu pentru a le fi oferite cainilor drept hrana.

Hrana pentru caini Petkult la preturi avantajoase gasiti in magazinul online pentruanimale.ro

Oase pentru caini?

Se cunoaste faptul ca oasele sunt o sursa naturala de minerale si proteine. De asemenea, ele ajuta la sanatatea bucala a cainilor, ascutindu-le si curatindu-le dintii. Se mai stie si faptul ca un caine care are ocupatie, care roade ceva sau are o jucarie este mai fericit, are o stare de spirit buna. Cu toate acestea, consumul de oase are si numeroase efecte negative de care trebuie sa discutam:

  • oasele se sparg in bucati mici si ascutite care pot rani tractul digestiv al cainelui, precum si diverse organe.

  • fiind foarte tari, oasele pot cauza rupturi dentare si rani in cavitatea bucala. Cainele fiind foarte atras de mirosul si gustul osului va sparge oasele cu multa pofta, instinctual.

  • oasele care irita sau punctioneaza stomacul sau intestinele pot provoca peritonita, sau pot cauza dureri ingrozitoare la defecare.

Cu toate ca exista unele riscuri la administrarea de oase cainilor, puteti din cand in cand sa va “recompensati” animalul de companie cu cate un os. Va recomand: oasele mari de vita sau oasele spongioase de pui – cele mai inofensive. Dar daca nu vreti sa va asumati niciun risc, nu va faceti griji – majoritatea hranei pentru caini din comert contine si calciu, minerale si proteine – click aici pentru a vedea online cateva astfel de produse.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *