Bijuterii

Despre istoria cerceilor

Distribuie mai departe

Cerceii sunt accesorii care au fost esentiale acum cu ani multi, dar sunt importante si pentru femeile din ziua de azi. Aceste bijuterii au fost si sunt inca preferatele doamnelor, deoarece evidentieaza trasaturile fetei.

Primele dovezi al cerceilor dateaza din Persia, din anii 2500-2400 i.Hr. Cerceii din aceea vreme erau bineinteles simplii, mai ales din aur. In Imperiul Roman, femeile purtau bijuteriile pentru demonstrarea statului social, iar in secolul al 2-lea au devenit populari cerceii cu pietre. In Evul Mediu, cerceii au disparut, fiindca se purtau gulerele inalte si diferite podoabe. De asemenea cerceii au pierdut teren in perioada Victoriana, cand parul se purta strans la spate, care acopera urechile. Cerceii au revenit in anii ’20, cand majoritatea femeilor a inceput sa poarte parul scurt. In aceasta perioada au aparut si cerceii cu clipsuri. Femeile puteau sa aleaga dintre cercei confectionati din:

  • plastic
  • lemn
  • diferite metale

In anii ’80 au aparut cercei dama mai mari, in nuante puternice si chiar cu printuri. In zilele noastre, femeile au la dispozitie o gama variata de modele, dintre care pot sa aleaga in functie de tendinte si preferinte personale.

Cercei cu care puteti sa straluciti

Daca in anii trecuti, femeile purtau mai ales cercei simple, in acest an sunt la mare cautare modelele stralucitoare, cu care pot sa se faca remarcate. Cerceii stralucitoare sunt recomandate mai ales pentru tinutele de seara, dar cele discrete pot fi purtate si la tinutele de zi. Femeile moderne pot opta pentru cercei inox, care evidentieaza fiecare tinuta. Aceste cercei pot fi purtate indiferent de varsta si ocazie. Investiti cu incredere in cercei rezistenti si in tendinte.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *