Cum se realizează o manichiură cu ojă semipermanentă acasă?
4 mins read

Cum se realizează o manichiură cu ojă semipermanentă acasă?

Nu este deloc imposibil să realizăm o manichiură foarte frumoasă acasă. Astăzi există foarte multe magazine online de profil care comercializează produse moderne de o excelentă calitate. Dacă le veți folosi pe cele de top, manichiura va arăta excelent!

Despre manichiura cu oja semipermanentă

Este vorba despre o modalitate mai simplă de îngrijire a unghiilor, în primul rând. În comparație cu manichiurile complexe realizate cu ajutorul gelurilor UV, manichiura cu ojă semipermanentă poate fi făcută acasă, într-un mod foarte simplu. Este rezistentă și poate dura până la 2-3 săptămâni. Se poate reface ușor și se curăță mult mai simplu decât manichiurile sofisticate cu geluri moderne.

În plus față de o manichiură obișnuită clasică, sunt doar câteva etape importante: se elimină luciul natural al unghiei cu ajutorul unei pile speciale, buffer, de preferat. Acest lucru se realizează într-un singur sens, protejând în felul acesta la maxim unghia. Este nevoie de acest procedeu pentru a crește aderență substanțelor care se vor aplica pe suprafața unghiei.

După ce ați terminat această etapă, după ce ați curățat și cuticulele și după ce ați tăiat și pilit foarte bine și unghiile, va trebui să degresați foarte bine unghiile cu ajutorul unei substanțe degresante.

Aplicarea unei baze de foarte bună calitate este o etapă simplă și foarte importantă pentru realizarea manichiurii. Baza va avea rolul important de a proteja unghia de acțiunea ojei și de a o hrăni și întări. Atunci când veți cumpăra acest produs întrebați întotdeauna dacă în compoziția sa există componenți speciali pentru protejarea și hrănirea unghiilor. Un magazin online complex, cu astfel de produse profesionale este Evoque.ro. Oferta actuală a magazinului acesta include produse de acest gen!

Base coat-ul care se aplică pe unghie trebuie uscat și fixat cu ajutorul unei lămpi speciale de tip UV. Pentru fiecare produs în parte există un anumit timp de uscare optim. Acest lucru este menționat pe flaconul produsului, de obicei.

Aplicarea ojei semipermanente

Așa cum am mai spus, distribuitorii de produse destinate îngrijirii unghiilor au oferte atât de variate și interesante încât, este practic foarte dificil să alegem o anumită ojă. Cu toate acestea, dacă ați decis care va fi produsul final, trebuie să le aplicați în următorul mod: oja semipermanenta se aplică în mai multe straturi în așa fel încât să nu fie prea groasă la final unghia, deoarece este inestetică.

După aplicarea fiecărui strat va trebui să introduceți mâna în lampa UV și să uscați bine oja. Există un anumit timp de uscare care diferă de la un produs la altul.

Stratul de fixare se va aplica la final. Este vorba despre un fel de lac incolor care va sigila manichiura și îi va oferi strălucire.

O astfel de manichiură necesită produse de tip nou și o lampă modernă de tip UV sau de tip LED. Un astfel de produs nu este exagerat de scump. Prețurile variază între 200-300 de lei în funcție de model. Chiar dacă investiția va costa, în timp cheltuielile se vor amortiza, însă. Cel mai mare avantaj va fi că veți evita aglomerația de la centrele de înfrumusețare și nu va mai fi nevoie să găsiți un loc liber pentru programare.

Pe perioada pandemiei, îngrijirea unghiilor acasă este chiar un lucru mult mai sigur și pentru starea dumneavoastră de sănătate. Chiar dacă nu ați mai făcut acest lucru până acum, sunt pe piață suficiente produse interesante de foarte bună calitate care vă oferă posibilitatea de a obține o manichiură frumoasă de la început.

Lasă un răspuns