Moda si frumusete

Cum se aleg ochelarii de soare potriviti

Distribuie mai departe

Cel mai important in alegerea ochelarilor de soare potriviti, mai ales cand este vorba de ochelari de calitate ce pot fi folositi ani la rand, fara a fi schimbati, este sa se ia in considerare exact ce isi doreste cumparatorul de la acest acesoriu atat de util pe timp de vara. Ochelarii de soare de firma, ceva mai scumpi decat modele intalnite in targuri sau magazine universale, se deosebesc prin trasaturile complexe si tehnologiile diverse folosite la fabricare si se gasesc in magazine de specialitate sau pe site-uri precum acesta, de unde se poate alege din sutele de modele.

Iata cateva trasaturi importante ce trebuie luate in considerare atunci cand se cumpara o pereche de ochelari de firma:

Materialul lentilei: Exista diverse tipuri de material. C-39 spre exemplu, este un plastic ce se ridica la cele mai pretentioase standarde de calitate optice, policarbonatul pe de alta parte este un plastic sintetic, puternic si foarte usor. Ochelarii cu lentile de sticla sunt mai grei, insa mult mai rezistenti la zgarieturi.

Calitatea lentilei: lentilele din policarbonat de calitate sau din sticla nu prezinta distorsiuni, precum suprafata in valuri sau distribuirea neuniforma a culorii pe lentile. De exemplu, ochelarii de soare Polaroid sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai buni ochelari cu lentile polarizate, pe cand ochelarii de soare sport ai celor de la firma Oakley au patentat un nou tip de plastic pentru lentile.

O omodalitate usoara de a aprecia daca o pereche de ochelari este una de calitate este tinerea perechii la distanta mica de fata si acoperirea unui ochi. Pentru ca acest experiment sa functioneze este nevoie ca podeaua sa fie una cu linii drepte, precum podelele acoperite cu gresie. Privind prin lentila si urmarind linile incet atat orizontal cat si vertical se poate aprecia calitatea lentilei astfel: daca liniile raman drepte atunci este vorba de o lentila de calitate, daca in schimb apar mici valuri atunci este vorba de distorsiune, foarte comuna la ochelarii de soare ieftini.

Intunecimea lentilei: Aceasta trasatura se leaga foarte mult de scopul in care urmeaza sa fie utilizati ochelarii. Pentru sporturi precum schiatul sau pentru drumetii montane, este nevoie de ochelari care blocheaza marea majoritate a luminii, pentru alte scopuri precum condusul sau mersul la plaja, este nevoie de modele ce absorb in jur de 70% din lumina, iar ochelarii purtati zi de zi sau ca accesoriu de moda, pot varia ca procent de absorbtie a luminii.

Materialul ramei: materialul ramei este important in primul rand in ceea ce priveste durabilitatea si afecteaza destul de mult pretul. Cel mai ieftin material este plasticul, insa foarte multe firme cu renume folosesc materiale ultrausoare sau metal in locul plasticului.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *