Bijuterii Moda si frumusete

De ce sunt atat de iubite bijuteriile din argint

Distribuie mai departe

Care este misterul ce se ascunde in spatele acestui metal – argintul ?

De mii de ani argintul , aurul si mai recent si platina sunt cele mai cautate metale nobile . Intregesc tinuta oricarei doamne sau domnisoare si le dau un plus de eleganta si de rafinament.

Totusi, statistic argintul este mult mai cumparat decat aurul si decat platina. O prima parere ar transa subiectul argumentand prin pretul de achizitie mult mai mare al unei bijuterii din aur sau platina fata de cel al unei bijuterii din argint.

Insa lucrurile nu stau chiar asa. Psihologii si designerii sustin si alte puncte de discutie.

1) Bijuteriile din argint sunt mult mai usor de asortat cu aproape orice tip de vestimentatie. Indiferent ca ai o tinuta trendy, casual, chic sau clasica, bijuteriile din argint nu iti dauneaza ci dimpotriva iti aduc un plus de mister si de feminitate. Galbenul aurului ( cu exceprtia aurului alb) se asorteaza mai dificil cu anumite tinute.

2) In plus designerii gasesc si mult mai usor modele de bijuterii pentru argint. Nota lui neutra ( unii ar spune rece) se poate combina excelent cu pietre de orice nuanta si cu incrustratii de orice natura.

3) Psihologii afirma ca argintul are si alte interpretari in ochii privitorului. Sugereaza mai mult misterul si delicatetea, pe cand aurul sugereaza opulenta si poate putina infatuare. Subconstient sau nu, fara a cauta in portofel sau la investitia initiala, argintul este mai atragator pentru multe dintre tinerele doamne si domnisoare.Nota lui de mister si feminitate il face foarte atragator.

Statistic , 68 % din populatia feminina cu venituri peste medii prefera , si poarta bijuterii din argint , fata de bijuteriile din aur. Financiar aceste reprezentante ale sexului frumos si-ar permite si bijuterii mai scumpe insa ratiunile prezentate mai sus au dus la preferinta lor pentru bijuteriile din argint fata de cele din aur.

4) Nu fara importanta mai este si urmatoarea afirmatie a unor psihologi: purtarea de bijuterii de aur creeaza un sentiment de insecuritate. Probabil subconstientul uman asociaza acest metal pretios pentru care secole s-a varsat sange , cu o anumita doza de pericol. Se simt oare potentiale victime ale unui jaf? Se simt oare femeile mai in siguranta cu bijuterii mai frumoase insa de mai mica valoare? E foarte posibil.

Pana la proba contarie sau pana la studiile care vor dovedi contrariul lasam tinerele doamne sa se bucure de frumusetea acestor metale nobile si dorim designerilor cat mai multa inspiratie pentru a le da un plus de noblete.

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *