2 mins read

In lumea Gretei Garbo

Greta Garbo este, fara indoiala, una dintre cele mai mari actrite ale Hollywood-ului. A fost o actrita legendara in care s-au amestecat frumusetea irezistibila, spiritul modern si o aura nemaintalnita.

Cunoscuta pentru eleganta ei androgina, garderoba ei este subiectul celei mai recente expozitii care se va deschide pe 15 Februarie in Londra. Minunatele ei rochii elegante, costume si jachete vor fi expuse impreuna cu hainele din casa ei din New York, aratand adevarata natura a Gretei Garbo.

Chiar daca nu se aude atat de des de Garbo, nefiind poate atat de populara ca Audrey Hepburn, Marilyn Monroe sau Grace Kelly, Greta este singura actrita care a asistat si chiar a facut tranzitia de la epoca filmului mut la epoca filmului cu sunet. Trebuie sa fii un mare cineast pentru a-i cunoaste filmele sale in amanunt, dar imaginea ei atat de puternica si frumusetea rara se stercoara cu usurinta in mintea oricarui spectator. Daca Grace Kelly avea in spate influenta Palatului din Monaco, iar Audrey Hepburn il avea pe marele creator Givenchy, Greta Garbo s-a descurcat singura in aceasta lume, lasand o amprenta puternica si de impact.

Cosgrave si Julia Muggenburg au fost cei care au descoperit hainele couture ale Gretei Garbo in California. Pe langa aceste minunate haine din garderoba ei personala, expozitia cuprinde si achizitii recente create de catre fanii legendei de cinema, Manolo Blahnik si Stephen Jones. Expozitia va deveni o calatorie in universul actritei, care era o persoana excesiv de privata.

Chiar daca actrita purta numai negru in public, casa ei era decorata cu foarte multe nuante de roz, aratand caracterul ei dual. Hainele pentru ea erau o mica arma, cu care se proteja de lumea din exterior. Purta negru pentru a nu iesi cu nimic in evidenta. Cu toate acestea, era o persoana care nu trecea neobservata. Dar la ea acasa, era cu totul alta persoana. Purta pantaloni foarte interesanti, asemanatori cu hainele Gucci de acum. Simplitatea ei nu va deveni niciodata de moda veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *