Ingrijire

Epilare sanatoasa sa aveti!

Distribuie mai departe

Daca nu stiati, cresterea parului de prisos se mai numeste ipertrihoza. Noi nu ne complicam cu denumirile, ci vrem sa iti dam cateva sfaturi practice. Iti vom spune in acest articol despre cele mai bune si potrivite metode de epilare pentru fiecare parte a corpului.

Orice femeie care se ingrijeste nu trebuie sa lase surplusul de par, sprancene, mustati sau alte fire de par care diminueaza feminitatea si nu arata deloc estetic.
Depilarea electrica definitiva (electro-coagulare) se face de catre medicul dermatolog care introduce un ac electric drept in bulbul firului de par. Deseori este nevoie de o repetare a procedeului.

Pentru sprancene este mai usor ca firele sa fie smulse cu penseta, dar se va avea grija ca vaceasta sa fie dezinfectata in prealabil, apoi se va tampona locul cu solutie de alcool camforat (cu ulei; se gaseste in farmacii). Se va avea in vedere ca firele din sprancene sa fie pensate incepand de sub arcada pentru a se mari curbura sprancenei care deschide si lumineaza arcada si ochiul.
Firele din barbie sau mustati se pot smulge cu penseta sau se va aplica ceara calda. In nici un caz nu se vor rade. Dupa efectuarea epilarii se dezinfecteaza si se maseaza locul cu o crema hranitoare si hidratanta.

Pentru subrat si zona inghinala- unde pielea este mai sensibila si smulgerea ar fi mai dureroasa- se recomanda epilatorul sau ceara calda. Dupa epilare se da cu ulei cosmetic, apoi se pudreaza cu talc pentru piele sensibila. Se evita folosirea deodorantului sau a cremelor parfumate pentru macar cateva ore.

Pentru brate si picioare se recomanda ceara, epilatorul sau crema depilatoare, pentru ca este o zona mai putin sensibila, unde se poate. Dupa depilare, se aplica, la fel ca si in celelate cazuri, ulei cosmetic sau crema hidratanta si talc fara parfum.
Ca un mic truc, va pot spune ca parul de pe obraz se poate decolora cu apa oxigenata si astfel se va observa mai putin sau chiar deloc.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *