Moda si frumusete

Simbolistica argintului

Distribuie mai departe

Numele argintului ajunge pana in zilele noastre venind din vechime din grecescul „argentum„, ca mai tarziu sa se adopte si „silver„, care vine din limbajul anglo-saxon, unde denumirea era „seolfor„.

Simbolistica argintului este deosebit de bogata, iar legendele adunate de-a lungul timpului i-au marit valoarea si semnificatia, adaugand-o la faptul atat de usor de constatat ca daruieste purtatoarei sau purtatorului distinctie si rafinament.

Considerat a fi metalul zeilor datorita stralucirii si efectelor sale, argintul pare sa aiba proprietati ocrotitoare conform anumitor traditii. In filozofiile alchimistilor, argintul ar simboliza trasaturi feminine de influenta Lunara (in alchimie simbolul Lunii este identic cu al argintului) cum ar fi intuitia, contemplarea, intelepciunea interioara si persuasiunea.

In traditia multor popoare, de-a lungul secolelor, se considera ca argintul este singurul care poate ocroti impotriva varcolacilor, vrajitoarelor sau vampirilor. De aceea, purtarea bijuterii de argint, (inele de argint, bratari de argint, de genul celor intalnite pe www.belatriz.ro) nu indeplinea numai rolul de infrumusetare, ci si cel de alungare a duhurilor rele.

Dinspre culturile asiatice simbolistica transmisa este de alta natura, pornind de la faptul ca in aceea cultura legatura intre psihic si material era foarte stransa, astfel putem gasi „elefantul” care reprezenta stabilitate, forta fizica si psihica. De aceea in acele zone pot fi gasite bijuterii de argint care au forma elefantului pentru aceia care tind spre forta fizica, psihica si stabilitate.

Intr-o alta parte a globului, pe teritoriul actualei S.U.A a fost preluata de-a lungul timpului simbolistica locuitorilor acelor tinuturi. Astfel poate fi intalnit ca simbol „fluturele”, care in vechile legende era pastratorul secretelor si cel care facea legatura intre oameni si fortele naturii, orice secret sau dorinta putand fi incredintata acestuia si astfel secretul era pastrat sau dorinta indeplinita.

Astfel, inelele de argint sau brosele in forma de fluture vor avea darul de a oferi echilibru si indeplinire a dorintelor conform acelor traditii.

Pentru traditiile chineze, fluturele era simbolul longevitatii, iar pentru Japonia acesta reprezenta puritate sufleteasca si era aducator de fericire in casnicie. Bijuteriile de argint cu forma de fluture pot avea semnificatii deosebite in functie de zona in care se afla cei care le poarta.

Se spune ca argintul isi arata calitatile in mod deosebit la lumina Lunii, de aceea creatorii de bijuterii de argint recomanda purtarea acestor bijuterii pentru serile romantice cu plimbari sub clar de Luna.

In afara de frumusetea lor evidentiata in acest fel, mai au si calitatea de a transmite si buna dispozitie si confort. Tot ca simbolistica ar mai putea fi mentionat ca argintul poate da purtatorului deconectare si purificare atat la nivel emotional cat si psihic.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *