image001
Moda si frumusete

Simbolistica parfumului

Distribuie mai departe

Ne place să folosim parfumuri pentru că ne place să fim prezentabili, iar asta înseamnă să mirosim bine, pe lângă dorința de a arăta bine. Cu toate astea, nu trebuie să cheltuim foarte multi bani pe parfumuri. Există opțiuni mai accesibile, precum parfumuri aftermarket sau parfumuri replică. Așadar, poți avea o colecție de câteva parfumuri ce conțin aromele tale preferate fără să cheltui o mică avere. Trebuie doar să decizi care arome se potrivesc stilului tău cel mai bine. Și totuși, cu toate că apreciezi parfumurile, cunoști simbolistica lor? Informațiile de mai jos sunt menite să aducă lumină în acest caz. De-a lungul timpului simbolistica parfumurilor a fost destul de interesantă, iar oamenii au perceput parfumurile în diferite moduri.

Parfumurile pot schimba percepția oamenilor asupra altor persoane. De multe ori, atunci când simțim pe o persoană un miros care ne place, automat pare că ne place și persoana respectivă. Asta se întâmplă deoarece suntem ghidați în mare măsură de simțuri. Noi vedem, auzim, și mirosim mediul din jurul nostru, deci suntem sensibili la diverse mirosuri.

Un parfum te poate face mai convingător, deoarece unele mirosuri sunt mai puternice decât cuvintele, emoțiile, și chiar voința. Adevărul este că un parfum bine ales poate să îți potențeze prezența și te poate ajuta de exemplu în cadrul unor negocieri. Desigur, nu te baza în întregime pe parfumul pe care îl folosești. Dar, dacă ținuta ta este adecvată, dacă ai încredere în tine, și adaugi la toate astea și un parfum potrivit, poți spune că ai parcurs deja jumatate din drumul către success. Ai doar grijă să nu exagerezi când aplici parfumul ales, astfel încât interlocutorul tău să nu fie „sufocat”.

Parfumurile pot masca imperfecțiunile oamenilor. Deși un parfum ne poate face să ne simțim mai bine, mai ales atunci când apreciem foarte mult mirosul acestuia, nu ne va transforma în alte persoane. Dacă este ceva la tine ce ai dori să schimbi sau să îmbunătățești, atunci doar prin adoptarea atitudinii corecte și a măsurilor adecvate vei obține ce îți dorești. Până atunci, nu uita să te accepți așa cum ești și să îți îmbunătățești starea de spirit cu parfumul tău preferat.

Mirosul unui parfum poate simboliza adevărata natură a oamenilor. În realitate, un parfum care se mulează cel mai bine pe stilul și personalitatea noastră ne bucură cel mai mult. Ne place să purtăm parfumuri care ni se potrivesc, care ne vin mănușă, și se mulează pe personalitatea noastră. De aceea parfumurile trebuie alese cu grijă, astfel încât să ne reprezinte bine. Aceasta ar fi explicația de ce nu îți mai vine să porți un parfum ce a fost preferatul tău cândva. Tu te-ai schimbat în timp, la fel și stilul și personalitatea ta, iar acum un alt parfum se potrivește mai bine. Deci, nu exista să cauți parfumul care este cel mai potrivit pentru tine.

Comunicăm cu ajutorul mirosurilor, deci, respectiv, și cu ajutorul parfumurilor. Atât în rândul animalelor, cât și a oamenilor antici, mirosurile au jucat roluri importante. În ziua de azi, simțurile ni s-au rafinat, optând pentru parfumuri felurite în loc de mirosul natural al pielii. Cu toate astea, un parfum poate să spună câteva lucruri despre noi. Ne poate face să părem deschiși și activi, eleganți și sofisticați, hotărâți, misterioși, sau relaxați. Totul depinde de miresmele în care ne lăsăm învăluiți și de starea noastră dintr-o zi anume. Așadar, mirosul și parfumurile joacă în continuare roluri importante în viața noastră de zi cu zi, fie că vorbim doar de noi, sau de relațiile noastre cu cei din jur.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *