Moda si frumusete

Tot ce trebuie sa stiti despre implanturi dentare

Distribuie mai departe

dr.aristidePoluarea, stresul şi lipsa timpului ţi-au afectat serios dantura şi eşti nevoit să ajungi la tratament stomatologic. Singura problemă a ta este cum găseşti stomatologul care trebuie în nebunia asta !? Începi să-ţi interoghezi  toţi amicii, prietenii, cunoştinţele şi familia dacă nu ştiu un dentist bun. Într-o lume medicală tot mai afectată de scandaluri, în care malpraxisul a devenit ceva cotidian eşti perfect îndreptăţit să-ţi alegi un stomatolog în care să te încrezi. Practic ste o adevărată loterie să mergi la un stomatolog nou fără să ai referinţe din mai multe surse, demne de încredere.

Valoarea medicului stomatolog este dată şi de modul în care-ţi explică (pe înţelesul tău), că problema ta stomatologică necesită un implant dentar şi că  este cea mai bună metodă de înlocuire a unui dinte pierdut pentru pacientul care nu prezintă contraindicaţii în privinţa acestei proceduri. Un implant dentar redă cel mai bine funcţia şi fizionomia dintelui pierdut, putând avea chiar o estetică mai bună decât dintele original – culoare mai albă, formă perfectă.

Afli totodată că un Implant dentar este format din 3 componente menite să înlocuiască dintele pierdut:

  • O tijă metalică (ancoră) asemănătoare unui şurub, din titan, care pătrunde în osul arcadei dentare, jucând rolul rădăcinii dintelui;
  • Un bont protetic care se fixează pe tijă şi care joacă un rol esenţial pentru susţinerea coroniţei;
  • Coroniţa dentară.

Acum că te vede lămurit stomatologul tău, va trece la cea de-a doua etapă explicativă şi-ţi va spune că-ţi recomandă o coroană de zirconiu. Asta deoarece deşi este  încă un material destul de scump şi mai puţin accesibil, Zirconiul are, la momentul de faţă multe avantaje, din care amintim aici:

  •  Este foarte rezistent la forţele masticatorii şi uzură, fără un risc major de fractură.
  •  Pe lângă faptul că este foarte durabil, are şi o culoare albă şi o foarte bună transluciditate asemănătoare dinţilor naturali, ceea ce îl face şi un material foarte estetic. Prin absenţa structurii metalice interne, lumina trece prin material similar trecerii prin dintele natural şi este reflectată la fel, ceea ce este foarte important în cazul restauraţiilor frontale.
  •  În plus, lucrările dentare din Zirconiu sunt realizate de către computer prin tăierea unui bloc solid de oxid de Zirconiu cu o precizie foarte mare. Această tehnică se numeşte tehnologie CAD-CAM de frezare computerizată.
  •  Un avantaj foarte important este lipsa coroziunii în timp, deci nu apar nici reacţii iritante gingivale la metalul clasic, dar nici gustul metalic ce poate apărea la lucrările clasice, mai ales după un număr de ani.
  •  Lucrările dentare din Zirconiu sunt chiar mai uşoare decât cele pe suport metalic, aşa că disconfortul pacientului este mult mai mic şi acesta se acomodează mai repede cu noua lucrare, mai ales dacă vorbim despre punţi dentare cu mai multe elemente.
  •  Zirconiul este termoizolant, aşa că variaţiile de temperatură nu sunt transmise pulpei dentare, scăzând astfel riscul de apariţie al unei eventuale inflamaţii pulpare pe viitor.
  •  Fiind un material biocompatibil şi bioinert, el este foarte bine acceptat de către organism şi riscul de apariţie a reacţiei alergice la el nu există.

Acum că ai început să te lămureşti despre ce este vorba, îţi vei spune că este puţin cam scump pentru tine ca să-ţi permiţi o coroană din zirconiu, însă realitatea te va contrazice, deoarece zirconiu nu mai este considerat un metal de fiţe şi azi este mai ieftin decât ieri şi cu fiecare lucrare stomatologică devine tot mai normală şi cotidiană, iar a avea o coroană dentară din zirconiu nu mai este considerat un lux sau o extravaganţă. Având numărul atomic 40 zirconiul a ajuns să fie acel metal care este din ce în ce mai mult pe buzele noastre (atât la propriu cât şi la figurat) şi nu mai este de multă vreme un apanaj al celor potenţi financiar.

Prin urmare vom încheia aici acest scurt material, nu înainte de a vă lăsa invitaţia de a vă face chiar acum,o programare pentru un control periodic de rutină, la medicul dumneavoastră  stomatolog, sau la orice alt dentist care va fost recomandat din mai multe surse plauzibile. Fiindcă este bine să nu uităm că trăim într-o eră informatică, iar informaţia se află, în zilele noastre, la numai un clic distanţă. Depinde numai de noi cum decidem să o folosim !!!

Salvează

Distribuie mai departe

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *