Produse si servicii

Cum sa aleg un pachet de gazduire web?

Distribuie mai departe

In primul rand stim foarte bine ca fiecare firma, sau chiar persoana fizica trebuie sa fie pe internet. Depinde de serviciile sau produsele pe care le ofera, identifica nevoile sale. Pe piata din Romania, sunt destule firme care ofera servicii de gazduire web.

Dar cum alegem oferta ceea mai buna? Trebuie sa citim cu atentie fiecare pachet de gazduirie, de la cat mai multe firme. Nu este tot una, o firma ofera 1,2,3 giga spatiu sau trafic nelimitat si alta care ofera spatiu mai putin cu trafic limitat.

Chiar daca la inceput nu il vei folosi, insa pe parcurs, stii ca te poti extinde. Apoi foarte important este suportul. Conteaza sa ai un raspuns rapid la solicitarile tale. Pentru asta trebuie sa verifici putin si firma de la care cumperi acel pachet. O firma cu o cifra de afaceri mai mare si cu mai multi angajati, iti vor oferi un suport mai bun.

Firma respectiva are oamenii ca sa intervina zi si noapte la orice problema apare la un server, chiar daca tu nu iti dai seama ca a fost o problema. Apoi, este la fel de important echipamente pe care le are. Una este sa ai un server de marca(IBM, Dell, ect.) si alta este sa ai un server cumparat cu 5000 lei.

Configuratia lui este foarte importanta. Una este sa ai un HDD cu 15.000 rpm si alta e sa ai cu 7200 rpm. Una este sa ai 4 giga de RAM si alta este sa ai 24Giga de RAM. Cere o informatie print-un tiket sau pe chatul online ori pe e-mail si vezi in cat timp iti raspund. Asa poti sa iti faci o parere de cat de promti sunt.

 Foarte mult conteaza si experienta acelei firme, de unde cumperi tu pachetul de web hosting. Una este sa fie o firma de 1,2 ani si alta este o firma care ofera aceste servicii de peste 5 ani.

Se presupune ca aceea firma are destula experienta ca sa previna, trateze orice problema cu profesionalism. In final, incearca sa intelegi ca orice problema apare, se poate rezolva cu diplomatie. Astfel vei avea o colaboare foarte buna cu acea firma.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *