Produse si servicii

Cum sa faci fata schimbarilor din viata ta: Agende personale pentru NOI si NOU

Distribuie mai departe

Schimbarile sunt coplesitoare. Si atunci cand ti le doresti de mult timp o sa constati ca NOUL poate sa te demotiveze. Fie ca e vorba de schimbarea apartamentului sau inlocuirea frigiderului din bucatarie, avem nevoie de o perioada de acomodare cu schimbarea. Se prea poate ca frigiderul cel nou sa aiba toate functiile pe care le doreai de mult, dar tu inca sa te gandesti la vechiul frigider ce scartaia groaznic cand il deschideai si avea un miros specific.

De ce e asa de greu daca schimbarea e spre binele nostru?

Din cauza obisnuintei. Suntem obisnuiti cu manerul cel rupt al frigiderului, cu faptul ca trebuie sa tragem tare de sertarul inghetat, cu configuratia vechiului frigider. Daca timp de 10 ani puneai branza pe primul raft din frigider, pentru o vreme tot acolo vei cauta branza. S-ar putea sa dai de oua acum, deci fii atent!

         Treci usor peste schimbarile mici sau mari

         Fie ca te casatoresti, iti schimbi domiciliul, stilul de viata si anturajul sau doar mergi intr-o scurta vacanta urmand sa revii la preocuparile tale initiale, e necesar sa te pregatesti pentru schimbare:

 – planifica demersul schimbarii

– imagineaza-ti cum va fi

– stabileste-ti obiective

– gandeste-te la ce ar putea sa mearga prost

– gaseste solutii pentru problemele ce ar putea sa apara

– gandeste inainte, nu compara situatia actuala cu cea de la care ai plecat

– pune totul pe foaie

         Ultimul punct este deosebit de important si totusi, deseori omis. Multi oameni prefera sa intre direct in problema, sa confrunte schimbarea direct, ba chiar pripit. Astfel, din cauza fluxului de noutati multi cedeaza, se simt nesiguri si nu mai pot sa controleze NOUL. Este recomandat sa iti notezi totul, toate datele problemei si apoi sa le recitesti pana te obisnuiesti cu schimbarea.

    agende     Pentru astfel de momente niste agende sunt esentiale. Cu toate ca multi dintre noi le-am inlocuit cu diverse instrumente virtuale, agendele de hartie sunt inca foarte utile. Usor de rasfoit ele pot fi indici ai schimbarilor din viata noastra. In ele sunt scrise date importante cand in viata noastra s-au produs schimbari: cand ne-am intalnit cu profesorul indrumator pentru licenta si ne-am notat in agenda mici corecturi, ne-am dus cu iubitul in Barcelona si ne-am notat in agenda viitoare destinatii, am hotarat sa ne mutam si am notat in agenda niste chirii avantajoase. Pe urma, e foarte usor sa revii la informatia scrisa. Nu trebuie sa cauti prin foldere sau site-uri, ci doar sa rasfoiesti. Totusi, pentru a face cautarea ulterioara mai usoara e bine sa nu amesteci informatia, adica sa nu scrii lucruri personale intr-o agenda de bussiness. Afla care sunt toate tipurile de agende pe care le-ai putea avea, aici.

         Atunci  cand facem schimbari sunt multe detalii de care trebuie sa tinem cont. Schimbarea produce efecte in viata noastra insa de cele mai multe ori afecteaza si alte persoane din jurul nostru: prieteni, colegi, familie, cunoscuti etc. Din acest motiv trebuie sa iti organizezi foarte bine modul in care tratezi noutatea.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *